Zábery samovražedného útoku vyvolali rozhorčenie a polemiku

Zábery samovražedného útoku vyvolali rozhorčenie a polemiku Reprofoto Zone interdite

Francúzska televízia zverejnila unikátne svedectvá aj doposiaľ nezverejnené zábery z bezpečnostných kamier.

 

 

Rozhorčenie a polemiku o tom, kam až môžu médiá zájsť, vyvolalo vo Francúzsku zverejnenie videa z bezpečnostnej kamery, ktorá zaznamenala samovražednú akciu jedného z atentátnikov, ktorí zaútočili 13. novembra 2015 v Paríži.
Šokujúce zábery zverejnila vo svojom nedeľňajšom vysielaní celoplošná súkromná televízna stanica M6, uviedli dnes francúzske spravodajské weby.

Televízia sa v pravidelnej relácii Zone interdite (Zakázaná zóna) vrátila pomocou unikátnych a pôsobivých svedectiev k tragédii z vlaňajšieho novembra, keď skupina radikálov povraždila na rôznych miestach v Paríži 130 ľudí a stovky ďalších zranila. Televízia použila aj niektoré veľmi kruté zábery vrátane toho, na ktorom jeden terorista odpaľuje svoj pás s výbušninami.

Na videu je vidieť, ako krátko po 21:30 SEČ vstupuje do kaviarne Voltaire na východe metropoly Brahim Abdeslam, ktorého komando niekoľko minút predtým ostreľovalo z kalašnikovov inú reštauráciu. Bezpečnostná kamera potom ukazuje samovraha pri explózii, ktorá ho zabila a vážne zranila dvoch hostí kaviarne. Práve tento záber najviac šokoval.

"Práve som videl reláciu Zone interdite k atentátom. Na to som si ale nezobral dosť silné prášky na spanie," reagoval jeden z divákov na twitteri. Podľa iného by podobné zábery televízia vôbec vysielať nemala. "Idem preč od Zone interdite, je fakt ťažké sa na to pozerať," ľutovala drsný zážitok Dina.

Video zverejnili aj viaceré slovenské weby napríklad Topky.sk, cas.sk, sme.sk, pravda.sk, hnonline.sk. Niektoré s upozornením, že video je nevhodné pre slabšie povahy, niektoré bez.