Finalistka SuperStar postúpila do finále na Eurovízii

Finalistka SuperStar postúpila do finále na Eurovízii Foto: Archív Gunčíkovej

"Je to tam, Gabriela Gunčíková prepisuje históriu!" zakričal moderátor Českej televízie.

 

 

Speváčka Gabriela Gunčíková ako prvá zástupkyňa Českej republiky postúpila do finále medzinárodnej piesňovej súťaže Eurovision Song Contest.  V dnešnom semifinále reprezentovala Česko speváčka Gunčíková s piesňou I Stand.

Príležitosť hlasovať malo viac ako 200 miliónov televíznych divákov po celej Európe. Pravidlá súťaže ale neumožňujú hlasovať za zástupcov vlastnej krajiny.

Dvadsaťdvaročná Gunčíková sa v roku 2011 dostala do finále speváckej súťaže Česko Slovenská SuperStar a v tom istom roku sa stala tiež Objavom roka v ankete Český slávik. Vydala dva albumy. "Eurovízia je ako európsky pohár v športových súťažiach, len sa jedná o najlepšiu pieseň a jej interpretáciu. Eurovízia je možnosť predviesť svoje umenie celému svetu," povedala Gunčíková.

Odporúčame aj: Justin Timberlake vystúpi ako hosť na finále Eurovízie

Gunčíkovú vybrala päťčlenná porota spolu s Českou televíziou (ČT). Zasadol v nej napríklad hudobník Michael Kocáb alebo účastník minuloročnej Eurovízie Václav "Noid" Bárta. U stávkarov má podľa moderátora ČT, ktorý komentoval priamy prenos z dnešného semifinále, šance na víťazstvo jedna ku 66.

Druhé semifinále bude 12. mája. Finále bude nasledovať 14. mája v Štokholme.