Súd zakázal neoprávnené šírenie Markízy v Českej republike

Súd zakázal neoprávnené šírenie Markízy v Českej republike Ilustr.foto Markíza

Spoločnosť MARKÍZA-SLOVAKIA získala prvé predbežné opatrenie z dôvodu nelegálneho šírenia jej programových služieb na území Českej republiky.


O rozhodnutí súdu informuje Markíza v tlačovej správe.

„Sme radi, že súd uznal naše argumenty o protiprávnosti šírenia našich staníc v Česku. Sme presvedčení, že uznávanie práv vysielateľa musí byť rešpektované rovnako ako akýkoľvek iný typ práv," povedal generálny riaditeľ skupiny Markíza Matthias Settele.
Mnohé slovenské televízne stanice sú šírené v ČR bez povolenia a aj naopak, české v ponuke slovenských operátorov.

Cieľom tohto postupu je zabrániť nelegálnemu prenosu vysielania programových služieb MARKÍZA- SLOVAKIA, spol. s r.o. mimo územia Slovenskej republiky. Podobná situácia je aj v prípade staníc českej skupiny Nova, ktoré sú bez jej súhlasu šírené na území Slovenskej republiky.

Aj preto Markíza a Nova zriadili v susedných krajinách Markíza International a Nova International, aby ponúkli pre divákov legálnu alternatívu.

 

„Rozhodnutie českého súdu a vydanie predbežného opatrenia je jasným dôkazom, že naša stratégia ako v Českej republike, tak aj na Slovensku, kde podnikáme rovnaké kroky, je správnou cestou. Naďalej budeme pokračovať v našom úsilí zastaviť cezhraničné vysielanie staníc skupiny Nova šírených bez nášho súhlasu," povedal Petr Horák, riaditeľ sekcie nových projektov skupiny Nova.