Markíza a RTVS chystajú mimoriadne relácie

Markíza a RTVS chystajú mimoriadne relácie Reprofoto Markíza

Výsledky volieb vo Veľkej Británii sú hlavnou témou dôležitých svetových médií. Podobne je to aj u nás. Televízie k brexitu vyčlenili mimoriadny vysielací priestor.

 

 

Na Jednotke RTVS vysielala mimoriadne Ranné správy, ktoré trvali viac ako 1 a pol hodiny. Mimoriadnu minutáž viac ako 60 minút budú mať aj správy o 12:00 a 16:00, ktoré budú venované Brexitu. Téma bude hlavnou náplňou aj v Správach RTVS o 19:00.
V prípade potreby RTVS zaradí aj ďalšie mimoriadne spravodajské bloky, povedal pre Omédiách.com šéf spravodajstva RTVS Lukáš Diko.

Do rozhlasového aj televízneho vysielania vstupujú naživo korešpondenti Gabriela Kajtárová z Londýna, Alexandra Kazlovová z Edinburghu, Peter Majer z Bruselu a Marek Marušiak z Paríža.
RTVS prináša informácie k Brexitu aj v mimoriadnom vysielaní na Rádiu Slovensko už od skorého rána a prúdové vysielanie bude tejto téme mimoriadne venované aj počas celého dňa. „Samozrejme sa téme podrobne venujeme v spravodajstve aj v publicistických relàciách Z prvej ruky a K veci," povedal Diko.

Téme Brexitu budú venované aj víkendové diskusné relácie.

Mimoriadnu reláciu k výsledkom referenda vo Veľkej Británii bude mať aj televízia Markíza - o 13 hodine. Moderovať ju bude Zlatica Puškárová. S odborníkmi sa bude rozprávať o tom, aký to bude mať dopad na Slovensko a čo to pre nás znamená? O zahraničnom rozmere vystúpenia Veľkej Británie bude hovoriť šéf diplomacie Miroslav Lajčák a ekonomickom dopade exminister financií Ivan Mikloš.

Brexitu sa venuje už od včera spravodajská TA3. Špeciálne štúdio má spravodajská ČT24.