RTVS sa má ospravedlniť Harabinovi a zaplatiť mu 10 tisíc eur

RTVS sa má ospravedlniť Harabinovi a zaplatiť mu 10 tisíc eur Reprofoto tvsme.sk

RTVS sa má vo svojom vysielaní ospravedlniť Štefanovi Harabinovi a zaplatiť mu 10.000 eur. Rozhodol o tom dnes Okresný súd Bratislava IV.

 

 

Harabinovi sa nepáčil výrok, ktorý ešte v roku 2012 odznel v relácii Reportéri. Šlo o výrok psychiatričky Renáty Papšovej, ktorá bola ošetrujúcou lekárkou sudcov Juraja Majchráka, ktorý spáchal samovraždu, a Marty Laukovej.

„Ako lekár môžem povedať, že niekedy sú choroby nákazlivé a naša justícia je chorá, ochorel Juraj Majchrák, ochorela JUDr. Lauková, ktorá takisto zomrela na tvrdú perzekúciu doktora Harabina," povedala Papšová 14. apríla 2012 vo verejnej diskusii na podujatí Sudcovia o sudcoch. Zábery z konferencie aj s týmto výrokom odvysielala RTVS v relácii Reportéri. Za výrok požadoval Harabin 100-tisíc od psychiatričky a takmer 200-tisíc eur od RTVS.

Súd rozhodol o odškodnom 10 tisíc eur, rozsudok nie je ešte právoplatný.

Aktualizácia o stanovisko RTVS:
"Súd prehnané nároky protistrany na náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 190 000 Eur zamietol a priznal len 5% pôvodne žalovanej sumy. Aj napriek tejto skutočnosti sa RTVS po podrobnom preštudovaní rozsiahleho rozsudku plánuje odvolať."