Spevák Cliff Richard chce žalovať BBC kvôli záberom z domovej prehliadky

Spevák Cliff Richard chce žalovať BBC kvôli záberom z domovej prehliadky Foto: Album Cliff Richard

Britský spevák Cliff Richard chce žalovať verejnoprávnu BBC a vedenie polície v grófstve Yorkshire kvôli tomu, že televízia na základe policajného tipu v roku 2014 zverejnila zábery z domovej prehliadky jeho bytu.

 


Richard bol vtedy vyšetrovaný na základe trestného oznámenia o prípadoch sexuálneho zneužívania v rokoch 1958 až 1983, nikdy však nebol zatknutý ani obvinený a vyšetrovanie tento rok v júni definitívne zastavila prokuratúra.

 

Podľa The Daily Mail chce sedemdesiatpäťročný spevák vysúdiť odškodné vo výške jeden milión libier za to, že BBC neprimerane narušila jeho súkromie. Stanica totiž sledovala policajný zásah v luxusnom byte v grófstve Berkshire okrem iného aj z vrtuľníka a naživo ho ponúkla divákom.

BBC aj polícia sa Richardovi už skôr ospravedlnili za svoje pochybenia.

Richard patrí k najúspešnejším a najznámejším britským spevákom, volajú ho aj britský Elvis Presley. Predal cez 21 miliónov singlov. V roku 1995 dostal titul sir a bol medzi umelcami, ktorí v roku 2012 vystúpili na koncerte v Buckinghamskom paláci pri príležitosti 60. výročia korunovácie britskej kráľovnej Alžbety II.