Známa kapela je rozhorčená, Trump naďalej používa jej pieseň

Známa kapela je rozhorčená, Trump naďalej používa jej pieseň Zdroj: Queen Official

 Britská skupina Queen je rozhorčená tým, že na republikánskom zjazde v americkom Clevelande, ktorý nominoval Donalda Trumpa za prezidentského kandidáta strany, zaznela bez povolenia jej pieseň We Are the Champions.

 Na svojom webe to uviedol magazín Rolling Stone. Pritom skupina už skôr Trumpa vyzvala, aby jej piesne v kampani nepoužíval.

"Sme znechutení opakovaným použitím tejto piesne bez príslušného súhlasu, a to aj napriek tomu, že sme vyzvali, aby sa tak nedialo, čo Trump a jeho kampaň očividne ignorujú," uviedla kapela vo vyhlásení. V dokumente sa tiež uvádza, že nechce, aby jej hudba bola spájaná s akoukoľvek politickou debatou. "Veríme, dúfame a očakávame, že Trump a jeho kampaň to budú rešpektovať," dodala skupina.

Odporúčame aj: Trump sa vraj vydával za svojho hovorcu a sám seba chválil

Pieseň We Are the Champions zaznela na zjazde republikánov v pondelok, teda v prvý deň konventu. Počas tejto skladby Trump predstúpil na pódium, aby tu uviedol k rečníckemu pultu svoju manželku Melanie.
Melanie predniesla prejav, z ktorého časť si „vzala" z dávnejšieho prejavu manželky Baracka Obamu.

Skupina Queen nie je jediná, kto nechce, aby kontroverzný americký miliardár jej diela používal. Trumpa k rovnakému kroku vyzvali Rolling Stones, REM, Adele či Neil Young.