Olympiáda na RTVS začne v piatok o polnoci

Olympiáda na RTVS začne v piatok o polnoci Reprofoto spot RTVS

Vo vysielaní RTVS sa letná olympiáda v Riu začína v piatok 5. augusta na Jednotke tesne po polnoci prvým olympijským štúdiom, otvárací ceremoniál sa začína o 0:55 na Jednotke.

 

 

Vysielanie z Ria končí 21. augusta ráno o 4:10 na Jednotke záverečným ceremoniálom.

Pre letnú olympiádu (od 6. do 21. augusta) vyčlenila RTVS takmer celú vysielaciu štruktúru Dvojky, viacero športových disciplín pôjde aj na Jednotke.
Denné vysielanie bude začínať olympijským štúdiom, okrem priamych prenosov odvysiela RTVS 50 minútový sumár z minulého dňa, všetky finálové stretnutia, medailové ceremoniály, či reportáže s našimi reprezentantmi, píše RTVS v tlačovej správe.

Čo bude a čo je na špeciálnom webe RTVS?

Pre olympiádu vytvorila RTVS špeciálny web, RTVS sľubuje, že tam budú uverejnené profily všetkých slovenských olympionikov, podrobný program jednotlivých disciplín, výsledkový servis, informácie priamo z dejiska olympiády od vyslaných redaktorov RTVS, videoarchív či medailová bilancia krajín.

Zatiaľ je tam však len časomiera, ktorá odratúva čas do štartu olympiády - rtvs.sk/rio2016 a preklik na reklamu. Zatiaľ nikde na webe nie je podrobný program, čo RTVS prinesie. RTVS píše, že sľubovaný obsah pribudne na špeciálnej stránke „čoskoro".

Aktualizácia: RTVS spustila web v stredu 3. augusta.

rtvs.sk/rio2016

„Novinkou online vysielania bude okrem streamov Jednotky a Dvojky aj osem paralelne bežiacich streamov, kde budú umiestnené priame prenosy z disciplín, ktoré sa do televízneho vysielania nezmestili," píše RTVS.

 

RTVS do Ria posiela 10 komentátorov, 3 redaktorov a 4 rozhlasových reportérov: televízne prenosy budú pripravovať komentátori a redaktori Marcel Merčiak, Pavol Gašpar, Ján Hudok, Ľuboš Hlavena, Tomáš Košec, Vladimír Genda, Oľga Hamadejová, Viktor Kiššimon, Stano Ščepán, Peter Štefanec, Alfons Juck, Milan Stanko a Ľubica Melcerová.

Reportáže a priame vstupy priamo z dejiska olympiády bude prostredníctvom vyslaných reportérov pravidelne prinášať Rádio Slovensko.

Rozhlasové reportáže a spravodajstvo pripravia rozhlasoví reportéri Matúš Čunderlík, Svetlana Barátová, Adam Bohuš a Martin Balážik.