Egyptská televízia chce, aby moderátori schudli, inak ich nahradí

Egyptská televízia chce, aby moderátori schudli, inak ich nahradí Foto: Egyptská televízia

Štátna televízia chce zlepšiť svoj image.

 

 

Egyptská štátna televízia chce, aby jej moderátori vo vysielaní pôsobili reprezentatívnejšie. Nariadila preto všetkým s kilogramami navyše, aby do troch mesiacov schudli. Podľa regionálneho riaditeľa Haního Džaafara trpí nadváhou až 90 percent moderátorov a moderátoriek, a keď si nenaordinujú prísnu diétu, budú musieť odísť z obrazovky, napísala agentúra DPA.

Podľa Džaafara bude postavu a výzor moderátorov po trojmesačnej odtučňovacej kúre posudzovať osobitná komisia. "Každý, koho budeme považovať za nevhodného, sa bude musieť presunúť na miesto, kde nebude toľko na očiach," opísal ďalší postup pre egyptský denník Masrí al-Jaume.

Podľa denníka Al-Ahram vedenie už stihlo kvôli nadváhe stiahnuť z obrazoviek osem moderátoriek, ktorým bolo povedané, že svoju doterajšiu prácu môžu robiť len ak budú o niečo štíhlejšie.

Egyptskí komentátori krok televízie síce privítali, no podľa nich sledovanosť často kritizovanej štátnej televízie nestúpne len kvôli tomu, že moderátori budú lepšie vyzerať. "Nechápu, že ľudia sa na nich nepozerajú jednoducho preto, že im chýba dôveryhodnosť, kvalita a schopnosti. S výzorom to nemá nič spoločné," myslí si podľa denníka The New York Times Mustafa Savka z egyptského združenia podporujúceho slobodu slova.