Doktor Martin pokračuje. Druhá séria prináša viacero zmien

Doktor Martin pokračuje. Druhá séria prináša viacero zmien Foto: ČT

RTVS a ČT onedlho spustia druhú sériu spoločného seriálu Doktor Martin.


Nová séria začína na Jednotke a ČT1 v rovnaký deň, v nedeľu večer.

Druhá séria má 16 častí. Doktor Martin sa stretáva v každej epizóde s jedným prípadom a je vystavený každodenným stretom s obyvateľmi Protějova. "V druhej sérii pribudne mnoho nových postáv a Miroslav Donutil bude riešiť nielen náročné a napínavé lekárske prípady, ale aj vypäté situácie vo svojom živote. A divákom môžem sľúbiť, že to bude ešte vtipnejšie než v minulej sérii," hovorí kreatívna producentka Kateřina Ondřejková. Lekárska zápletka podľa tvorcov niekedy pripomína až detektívny prípad, ktorý Elinger vyrieši vďaka svojim nadpriemerným schopnostiam a inteligencii. Pri riešení všetkých problémov, či už zdravotných alebo vzťahových, sa strohý a napohľad arogantný doktor ukáže ako človek s dobrým srdcom a silným zmyslom pre morálku.

Nové postavy
Medzi nové postavy patrí doktorka Edita Sedlecká a kuchár Michal Mejzl v podaní Vilmy Cibulkovej a Vojtu Kotka. Edita je vysokoškolská láska doktora Elingera, s ktorou sa po rokoch stretávajú. Vedie výskum v okresnej nemocnici a prejaví o Martina záujem. Kuchár Michal sa nechá zamestnať v novej reštaurácii. Pomôže Brázdovi nielen s prevádzkou podniku, ale podarí sa mu pomôcť aj Irene, ktorá sa dostane do nečakaných komplikácií. Sám Michal má však záhadnú minulosť.
O napínavé situácie nebude núdza. (Zdroj: ČT)

Doktor Martin II
réžia: Petr Zahrádka
hlavný scenárista: Štefan Titka
dramaturgia: Martin Novosad
kamera: Miroslav Holman
producent Bionaut: Vratislav Šlajer
kreatívna producentka: Kateřina Ondřejková
hrajú: Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Norbert Lichý, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Tomáš Měcháček, Robert Mikluš, Vilma Cibulková, Iva Janžurová, Vojtěch Kotek, Lenka Vlasáková, Sabina Remundová, Marie Doležalová, Nina Divíšková, Lenka Krobotová, Roman Luknár, Ady Hajdu, Luděk Sobota, Zuzana Norisová, Zuzana Bydžovská, Igor Orozovič, Martin pechlát, Zuzana Kronerová, Lenka Termerová a ďalší.