Forbes zverejnil rebríček najlepšie platených herečiek na svete

Forbes zverejnil rebríček najlepšie platených herečiek na svete Foto: FB @JenniferLawrence

Najlepšie zarábajúca herečka získala prvenstvo opäť, rovnako ako minulý rok.

 

 

 

Jennifer Lawrence sa druhý rok po sebe stala najlepšie platenou herečkou na svete podľa rebríčka, ktorý zostavuje časopis Forbes. Predovšetkým vďaka honoráru za posledný diel série Hunger Games dostala táto dvadsaťšesťročná herečka za uplynulý rok celkovo 46 miliónov dolárov.

Na čele zoznamu najlepšie zarábajúcich hercov za minulý rok je Robert Downey Jr. s odhadovaným ziskom 80 miliónov dolárov. Tento rozdiel v príjmoch hercov a herečiek Lawrenceová inšpiroval k vyhláseniu, že "prestáva byť roztomilá", akonáhle dôjde na vyjednávanie o honorári.

Na druhej priečke skončila Melissa McCarthy s príjmami 33 miliónov dolárov, na treťom mieste je s čiastkou 25 miliónov dolárov Scarlett Johansson. U McCarthy sa o to postarala najmä úloha v kontroverznom ženskom remaku Krotitelia duchov, zatiaľ čo herečke Johansson vylepšil stav bankového konta film Captain America: Občianska vojna.

Desať najlepšie zarábajúcich herečiek na svete v období od prvého júna 2015 do prvého júna 2016 získalo spolu 205 miliónov dolárov.

Highest-Earning Actresses Worldwide 2016

Updated: Meet the world's 10 highest-paid actresses -- together, they earned a combined $205 million last year.

Posted by Forbes on 24. august 2016