Vzniká nová televízia Raj

Vzniká nová televízia Raj Ilustr.foto: TV Fenix

Pripravujú sa kroky na spustenie novej televízie. Zakladatelia už požiadali o registráciu ochrannej známky aj o licenciu.

 


„Rade bola doručená žiadosť o licenciu na regionálne digitálne televízne vysielanie programovej služby TV Raj," potvrdila informáciu pre Omédiách.com kancelária Rady pre vysielanie a retransmisiu.

 

Žiadateľom o licenciu je realitná spoločnosť Reality Pro15, ktorá sa v lete premenovala na Raj Production.

V predmete činnosti má len služby spojené s realitným biznisom, nič s vysielaním. Zaujímavý je však skôr vlastník - žilinská firma Matea Bronislavy Krnáčovej a advokáta Michala Krnáča, ktorý bol podľa HN v minulosti nominantom SNS vo viacerých štátnych podnikoch a jeho meno sa spomína aj v emisnej kauze.

Ochrannú známku si registruje Slovenská investičná a realitná spoločnosť zo Žiliny podnikateľa Georgea Trabelssie, ktorý tiež nemá ďaleko od SNS, jeho meno sa spájalo s niekdajším šéfom SNS Jánom Slotom.

Pred niekoľkými mesiacmi prišla o licenciu žilinská televízia Fenix. Rada jej ju odňala, pretože vlastník nepožiadal radu o predchádzajúci súhlas na zmenu vlastníckych pomerov, keď sa 100-percentným vlastníkom vysielacej spoločnosti stala v roku 2015 práve Slovenská investičná a realitná spoločnosť.

Vo vysielaní novej televízie má podľa žiadosti dominovať publicistika.

O tom, či televízia dostane licenciu rozhodne rada na jednom z najbližších rokovaní.