Signál z RTVS šiel do celého sveta

Signál z RTVS šiel do celého sveta Reprofoto RTVS

RTVS počas minulého týždňa prinášala informácie zo summitu EÚ, ktorý sa konal v Bratislave, nielen pre divákov a poslucháčov na Slovensku.

 


Medzinárodný živý signál RTVS počas celého dňa zabezpečovala aj pre 1000 akreditovaných novinárov v tlačovom stredisku a TV signál vyrobený RTVS a distribuovaný prostredníctvom satelitu, využili desiatky vysielateľov po celom svete.

 

Signál Televízne spravodajstvo v piatok tvorilo viac ako 6,5 hodín vysielania Jednotky. Spravodajské vysielanie na Jednotke si zaplo viac ako milión divákov (1.005.000, čo predstavuje takmer 22,0% z populácie 12+), informuje v tlačovej správe RTVS.

Podrobné informácie a analýzy zo Summitu boli počas celého dňa aj hlavným obsahom vysielania Rádia Slovensko. „Dopravná situácia bola celý deň pravidelne aktualizovaná vo vysielaní Zelenej vlny," píše RTVS.

„Vďaka zodpovednosti a profesionálnemu prístupu mojich kolegov zo spravodajstva, ale aj náročnému a komplexnému technickému zabezpečeniu zo strany RTVS mali možnosť diváci a poslucháči, nielen na Slovensku, sledovať naživo dianie na bratislavskom summite,," povedal Václav Mika, generálny riaditeľ RTVS.