Pri prvej televíznej debate Clintonovej a Trumpa sa čaká rekordná sledovanosť

 Pri prvej televíznej debate Clintonovej a Trumpa sa čaká rekordná sledovanosť Reprofoto RTL

Pondelková televízna debata Hillary Clintonovej a Donalda Trumpa, prvý priamy súboj dvoch hlavných prezidentských kandidátov, priláka k televíznym obrazovkám rekordný počet divákov. Podľa televíznych analytikov by mohlo k obrazovkám zasadnúť až 100 miliónov Američanov. Záujem o politickú show by sa tak mohol vyrovnať pozornosti, ktorú v USA vyvoláva Super Bowl, finále play-off ligy amerického futbalu.

Diskusiu kandidátov, ktorá bude trvať 90 minút a nebudú ju prerušovať reklamy, budú vysielať najväčšie americké televízne siete a káblové stanice. Začne v pondelok o 21:00 hod miestneho času (v utorok o 3:00 ráno SELČ).

Očakávaný záujem má prekonať doteraz rekordnú divácke počty z roku 1980, kedy súboj kandidátov Jimmyho Cartera a Ronalda Reagana videlo 80 miliónov ľudí. Rekord zápasov Super Bowl je 115 miliónov divákov z roku 2015.

O vysokú sledovanosť sa má postarať hlavne nevyspytateľný a živelný Trump. "Normálne vidíme starostlivú réžiu v situácii, ktorá je plne pod kontrolou. Tentoraz hrozí nebezpečenstvo, že všetko bude inak," usudzuje politológ Alan Schroeder. Očakávania podľa médií vyvoláva aj skutočnosť, že v diskusii sa vôbec prvýkrát predstaví žena.