Štartuje nová televízia 213

Štartuje nová televízia 213 Ilustr.foto RTVS

Od soboty 1.októbra sa na Slovensku rozšíri ponuka športových programov o televíziu 213.

 

 

Za televíziou stojí spoločnosť Elements Channel, ktorá získala licenciu na vysielanie v júli tohto roka.

„Názov televízie vychádza symbolicky zo stupňov víťazov, ktoré sú snom a cieľom každého športovca," píše v tlačovej správe vysielateľ.

Televízia bude zameraná hlavne na šport a čiastočne na kultúru.

Šéfredaktorom televízie je René Stern, ktorý v minulosti pracoval pre Slovenskú televíziu a neskôr pre Digi TV. Marketingovou riaditeľkou je Adriana Hosťovecká.

„V našom vysielaní sa objaví domáca najvyššia futbalová súťaž (Fortuna liga), basketbalová liga mužov aj žien, hádzanárska liga mužov, ako aj vodné pólo, či hokejbal," povedal Stern.
Hokej bude v TV zastúpený zatiaľ prostredníctvom Európskej univerzitnej hokejovej ligy – zápasy českých a slovenských univerzitných tímov.

Zdroj: 213.sk

Súčasťou vysielania bude aj kultúra. „Našou snahou je priniesť viaceré televízne formáty, od záznamov z inscenácií a koncertov, klasických portrétov osobností, prezentáciu umeleckej tvorby po diskusné relácie venované divadelnej, hudobnej a výtvarnej oblasti. Zároveň prinesieme lifestylovú reláciu či nočnú show. Skrátka, chceme vyplniť priestor v rámci existujúceho kultúrneho vysielania na Slovensku," povedal Stern.

Televízia 213 podľa jeho slov nenakupuje žiadne hotové programy, celé vysielanie si pripravuje z vlastných zdrojov. Okrem priamych prenosov a následne repríz z týchto zápasov sa sústreďuje aj na výrobu vlastných magazínov a dokumentov zo spomínaných športov.

Televívzia 213 bude vysielať online aj na webe cez stránku www.213.sk.

PROGRAM 213 PRI ŠTARTE:

Sobota, 1.október 2016 krátko pred 19.00 hod priamym prenosom z parkúru Jesenná klasika, ktorý organizuje X-BIONIC SPHERE v Šamoríne. Po parkúre o 20.30 hod pokračuje naše vysielanie galavečerom bojových športov z popradskej arény Simply the best 12.

Nedeľa, 2.október 2016 od 9.30 hod v priamom prenose z Novák vyvrcholenie Slovenského pohára vo vodnom póle. A popoludní o 17.30 Fortuna ligu v priamom prenose.

Vysielací signál je dostupný pre káblové televízie v peeringovom centre SIX v SD a aj HD kvalite a na satelitnej pozícii 1W v SD kvalite (uplink realizuje DIGI Slovakia). Televízia 213 bude k dispozícii ako FREE TO AIR (FTA) televízia.