Markíza aj RTVS mali mimoriadne správy

Markíza aj RTVS mali mimoriadne správy Reprofoto RTVS

Dnes večer zomrel vo veku 86 rokov prvý slovenský prezident Michal Kováč. O úmrtí bývalého prezidenta informujú všetky slovenské médiá.

 


Televízie majú mimoriadne vysielanie už dnes.
O úmrtí na dolnej lište obrazovky informovali Markíza, RTVS, TA3 aj JOJ.

RTVS sa úmrtiu Michala Kováča venovala v dnešnej relácii Správy a komentáre na Dvojke o 22:15. Pôsobenie Michala Kováča hodnotil v relácii Pavol Demeš, ktorý bol za Kováča šéfom zahraničného odboru prezidentského úradu a jeden z najbližších spolupracovníkov Kováča.  Po odvysielaní relácie zaradila RTVS do vysielania dokument GEN: Michal Kováč. "Jeho výraznú osobnosť si týmto dokumentom pripomenieme aj zajtra o 17.15 h na Dvojke. Viac informácií prinesieme v Ranných správach RTVS o 8.00 hodine," povedal pre Omédiách.com Juraj Kadáš z RTVS.

Rádiu Slovensko v stredu večer o 21:30 odvysielalo 20 minútový rozhovor s Michalom Kováčom, ktorý bol nahratý v deň 1.kola prezidentských volieb v marci 2014. Rozhovor zreprízuje rozhlas aj po polnočnom Rádiožurnále.

"Na prezidenta budeme spomínať aj v rannom vysielaní Rádia Slovensko (operatívne sme zmenili Tému Dobrého rána) a v spravodajských a publicistických vstupoch počas celého dňa" povedal Kadáš.

 Reprofoto Markíza

Televízia Markíza vysielala niekoľko krátkych mimoriadnych správ: po 20:00, o 21:30, o 21:58 aj o 22:31 keď na niekoľko minút mimoriadnym vysielaním prerušila vysielanie seriálu Horná-Dolná. Okrem informácií o úmrtí a o živote Kováča priniesla aj prvé reakcie: súčasného prezidenta Andreja Kisku, bývalého prezidenta Rudolfa Schuster, bývalej premiérky Ivety Radičovej aj súčasného premiéra. Moderátorkou relácie bola Zuzana Javorová.

 

Úmrtiu sa vo večernom spravodajstve venovala aj spravodajská TA3, ktorá priniesla profil Michala Kováča aj prvé reakcie politikov.

Michal Kováč zomrel dnes večer v Nemocnici sv. Michala v Bratislave pred 20:00 na zlyhanie srdca.

Zisťujeme podrobnosti o ďalších zmenách vo vysielaní.