Televízie v súvislosti s úmrtím Michala Kováča upravili program

Televízie v súvislosti s úmrtím Michala Kováča upravili program Foto: RTVS

V stredu večer v bratislavskej nemocnici zomrel prvý slovenský prezident Michal Kováč.

 


Vláda bude dnes (vo štvrtok popoludní) mimoriadne rokovať o tom, ako bude vyzerať štátny pohreb. Ako povedal premiér Robert Fico, vláda bude pritom rešpektovať želanie rodiny.

 

Bude to prvý štátny pohreb prezidenta od vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Dá sa očakávať, že poslednú rozlúčku bude naživo prinášať RTVS a TA3. „Pravdepodobne budeme pohreb vysielať v priamom prenose, všetko závisí od rozhodnutia jeho rodiny," povedala pre Omédiách.com Martina Mečiarová z TA3.

Televízie dnes pokračujú v špeciálnom vysielaní o Michalovi Kováčovi v spravodajských a publicistických reláciách. Niektoré zaraďujú do vysielania aj mimoriadne relácie. Dnes popoludní odvysiela RTVS na Jednotke reprízu dokumentu GEN: Michal Kováč.

Televízia TA3 vysielala dopoludnia Portrét Michala Kováča. Popoludní mala špeciálne štúdio venované prvému slovenskému prezidentovi, kde priniesla profil Kováča aj sprostredkovala reakcie osobností a politikov. V štúdiu hodnotil život Michala Kováča politológ Juraj Marušiak.

 

Ďalšie vysielanie chystá počas dňa. „Do Štúdia TA3 máme pozvaných hostí, ktorí budú spomínať na zosnulého pána prezidenta. Náš štáb v Prahe zbiera a pripravuje reakcie českých politikov a osobností, ktorí ho poznali a pripravujeme tiež reportáž z rodnej dediny prvého prezidenta Slovenskej republiky," povedala Mečiarová.

Markíza vyčlení priestor v relácii Reflex.

Mimoriadne zmeny vo vysielaní mali niektoré televízie už v stredu.

JOJ okrem priestoru v spravodajstve mimoriadne vysielanie nechystá.