Predstavitelia firiem AT&T a Time Warner, ktorá je aj za Markízou, vraj rokovali o možnej fúzii

Predstavitelia firiem AT&T a Time Warner, ktorá je aj za Markízou, vraj rokovali o možnej fúzii Foto: Time Warner

Vedúci predstavitelia americkej telekomunikačnej spoločnosti AT&T a mediálneho konglomerátu Time Warner v posledných týždňoch diskutovali o rôznych podnikateľských stratégiách, vrátane možnej fúzie.

 

 

Informovala o tom dnes agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou. Americká firma Time Warner je s takmer polovičným podielom hlavným akcionárom spoločnosti Central European Media Enterprises (CME), ktorá vlastní televíziu Markíza, českú televíziu Nova a ďalšie stanice.

Rozhovory medzi firmami AT&T a Time Warner sú podľa zdrojov zatiaľ neformálne a zameriavajú sa skôr na vytvorenie vzťahov medzi oboma podnikmi ako na prípravu podmienok nejakej konkrétnej transakcie.

Jeden zo zdrojov uviedol, že generálny riaditeľ spoločnosti Time Warner Jeff Bewkes by bol ochotný pristúpiť na predaj podniku, ak by dostal ponuku, ktorú by považoval za primeranú. V roku 2014 Bewkes odmietol ponuku na prevzatie zo strany firmy 21st Century Fox, ktorá Time Warner oceňovala na viac ako 75 miliárd dolárov, pripomenula agentúra Bloomberg.

V súčasnosti má Time Warner trhovú hodnotu okolo 65 miliárd dolárov, trhová hodnota AT&T potom dosahuje zhruba 238 miliárd dolárov. Spoločnosť AT&T sa teraz snaží vypracovať sa na mediálnu mocnosť, pred časom napríklad kúpila prevádzkovateľa satelitného televízneho vysielania DirecTV, napísala agentúra Reuters.