Print this page

Ronald S. Lauder skončil v správnej rade CME Foto: lauder-reut.eu

Zakladateľ a predseda správnej rady spoločnosti CME, ktorá vlastní aj TV Markízu, v piatok rezignoval na funkciu, oznámila to spoločnosť CME, v ktorej s príchodom spoločnosti Time Warner sa postupne obmieňajú riadiace pozície.

 

 

Spoločnosť CME v piatok oznámila, že Ronald S. Lauder nevýkonný predseda správnej rady odstúpil.

Lauder pred dvadsiatimi rokmi zakladal CME a dlhé roky bol väčšinový vlastník CME, do doby, kým do nej nevstúpila spoločnosť Time Warner.

"Počas svojej slávnej kariéry sa Ronald staral o rozvoj nezávislých prevádzkovateľov vysielania v strednej a východnej Európe, aby prinášali skvelú zábavu a programové novinky, ktoré prekvitali na týchto trhoch," povedali v spoločnom vyhlásení generálni riaditelia CME Michael Del Nin a Christoph Mainusch.

„Je mi cťou, že som zohral úlohu v rozvoji nezávislých komerčných televízií v strednej a východnej Európe. Nedosiahol by som to bez tvrdej práce a obetavosti každého v CME v priebehu posledných 20 rokov. A čo je najdôležitejšie, úspech našich staníc by nebol možný bez podpory našich divákov v celom regióne," povedal odchádzajúci Lauder.

CME je mediálna a zábavná spoločnosť prevádzkujúca televízne spoločnosti na šiestich stredoeurópskych a východoeurópskych trhoch s celkovým počtom obyvateľov približne 50 miliónov ľudí.