Print this page

Milan Mokráň odchádza z Babišovho Ecopressu Archív MM

Niekoľko mesiacov po tom, ako vydavateľstvo Hospodárskych novín kúpila spoločnosť Andreja Babiša, generálny riaditeľ z vydavateľstva odchádza.

 

 

O odchode informoval Milan Mokráň mailom svojich obchodných partnerov. „Po ôsmich rokoch práce pre vydavateľstvo Ecopress a.s. dozrel čas na zmenu. K včerajšiemu dňu som ukončil svoje pôsobenie vo vydavateľstve, z ktorého sa za posledné roky stal stabilný prvok slovenskej vydavateľskej scény," napísal.

Mokráň bol podpredsedom predstavenstva Ecopressu. V marci v predstavenstve pribudol Jakub Unger. Bývalý riaditeľ pre obsah zo spoločnosti Centrum Holdings a spoluzakladateľ serveru Aktuálně.cz bol od januára externý poradca pre médiá v Babišovom Agroferte.

 Aktualizácia: Novým šéfom vydavateľstva je Vladimír Mužík

Milan Mokráň sa stal generálnym riaditeľom vydavateľstva Ecopress v roku 2008 na základe rozhodnutia valného zhromaždenia predstavenstva spoločnosti.
Predtým pracoval na rôznych postoch v médiách. Začínal vo vydavateľstve Vltava Labe Press na južnej Morave, potom pôsobil vo vydavateľstve Perex, Economii, z ktorého prešiel do dcérskej spoločnosti Ecopress.

Vydavateľstvo Ecopress bolo založené v roku 1992. Vydáva ekonomický denník Hospodárske noviny a odborné tituly z oblasti zdravotníctva, marketingu a reklamy, hotelierstva a gastronómie, obchodu a zdravého životného štýlu.

Stopercentným vlastníkom spoločnosti Ecopress je Agrofert Holdings.
Zisťujeme ďalšie podrobnosti o zmenách vo vydavateľstve.