Print this page

Bývalý šéfredaktor Hospodárskych novín odchádza z Poštovej banky Foto: HN

V októbri minulého roka sa Peter Vavro rozhodol odísť z pozície šéfredaktora Hospodárskych novín.

 

 

„Dostal som ponuku, je to pre mňa nová profesionálna výzva, ktorú som sa rozhodol prijať," povedal minulý rok pre Omédiách.com Vavro.

Podľa informácií Omédiách.com Peter Vavro nastúpil do Poštovej banky. Banka patrí do portfólia finančnej skupiny J&T.
Od Vavra aj Poštovej banky sa niekoľko dní pokúšame zistiť na akej pozícii.

Aktualizácia 30. januára 21:45: Peter Vavro dnes v Poštovej banke, kde pracoval na pozícii Koordinátora retailových produktov, skončil. "Z Hospodárskych novín som odchádzal preto, že som chcel naštartovať spoluprácu s Petrom Krištofovičom. Peter Krištofovič sa medzičasom rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v Poštovej banke a rozvíjať iné aktivity, na ktorých sa budem ako člen jeho najbližšieho tímu podieľať spolu s ním," povedal Vavro.

Podľa informácií Omédiách.com Vavro prestupuje s Krištofovičom do Salve Group.

Vydavateľstvo Ecopressu, ktoré vydáva Hospodárske noviny (nedávno sa premenovalo na Mafru Slovensko) vlastní Agrofert podnikateľa a politika Andreja Babiša.

Odporúčame aj: Vavro pri odchode z HNiek: Babiš nemal ambíciu alebo čas ovplyvňovať obsah novín

Vavro kvôli majiteľovi neodišiel. „Nestretol som sa s tým, že by Andrej Babiš mal ambíciu alebo čas ovplyvňovať obsah novín. Ťažiskom jeho záujmu bolo, aby Ecopress dosahoval lepšie hospodárske výsledky a vydavateľstvo nevyrábalo stratu," povedal Vavro. Poverená vedením redakcie Hospodárskych novín je Marcela Šimková.

Vavro bol šéfredaktorom Hospodárskych novín od roku 2008. V minulosti pracoval v Slovenskej televízii ako moderátor diskusnej relácie O päť minút dvanásť a bol aj redaktorom spravodajstva a komentátorom denníka Národná obroda.