Print this page

Vydavateľstvo Nového Času má nového šéfa Foto: Ringier A.S.

Novým generálnym riaditeľom spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia bol menovaný Milan Dubec, ktorý s okamžitou platnosťou preberá vedenie, informuje dnes vydavateľstvo v tlačovej správe.

 

 

Minulý rok z pozície generálneho riaditeľa vydavateľstva odišiel Peter Mertus. Ten je v súčasnosti šéfom Mediálneho holdingu Penty. Povereným vedením po jeho odchode bol práve Milan Dubec.

Milan Dubec založil slovenský internetový portál Azet v roku 1997. Od decembra 2010 vlastní vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia 70 %-ný podiel v spoločnosti Azet.sk.

Dubec naďalej ostáva výkonným riaditeľa internetového portálu Azet.sk.
S vymenovaním do funkcie CEO RAS SK sa Dubec stane aj minoritným akcionárom v spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia, pričom jeho menšinový podiel v spoločnosti Azet.sk, ktorého je zakladateľom, sa zníži.

V budúcnosti sa tak Milan Dubec stane minoritným akcionárom s rovnakým podielom v oboch spoločnostiach. Od októbra 2014 prebral spolu vedenie slovenského vydavateľského domu RAS spolu s Martinom Mihálikom, ktorý naďalej zastáva post finančného riaditeľa.

 

Spoločnosť Ringier Axel Springer Slovakia je najväčší multimediálny vydavateľský dom na Slovensku. Vydáva denník Nový Čas. Vo svojom portfóliu má aj magazíny,knihy, online portály.

Ringier Axel Springer Slovakia je súčasťou švajčiarsko-nemeckej vydavateľskej skupiny Ringier Axel Springer Media AG, ktorá je vedúca integrovaná multimediálna korporácia v strednej a východnej Európe.

Spoločnosť so sídlom vo švajčiarskom Zürichu vydáva noviny a časopisy, prevádzkuje webové a mobilné platformy a vlastní tlačiarne. Ringier Axel Springer Media AG je joint venture spoločností Ringier AG a Axel Springer AG.