Print this page

Parlament má nového riaditeľa komunikácie Foto: MŠ SR

Soňa Pötheová z Kancelárie NR SR odchádza.

Novým riaditeľom komunikácie sa stal Martin Dorčák, bývalý novinár, ktorý bol riaditeľom tlačového oddelenia ministerstva školstva. Na ministerstvo prišiel s Petrom Pellegrinim, teraz za ním odchádza aj do parlamentu.

Dorčák nastupuje na miesto po Soni Pötheovej, ktorá z Kancelárie parlamentu odchádza.

"Odísť som sa rozhodla už v januári. No odchádzam až teraz, lebo nebol človek, ktorý by na moje miesto nastúpil. Pociťujem to ako potrebu zmeny, posunu a potrebujem byť flexibilnejšia, blíži sa volebný rok. Mometálne mám dve ponuky, ktoré zvažujem," povedala pre Omédiách.com  Pötheová, ktorá v minulosti pracovala v PR, ale bola aj novinárkou - moderátorkou relácie Na telo na Markíze.

Hovorcom predsedu parlamentu ostáva Pavol Chovanec.
Martin Dorčák začínal ako redaktor domácej redakcie agentúry SITA, od roku 2005 bol šéfredaktorom a manažérom spravodajského portálu agentúry SITA Webnoviny a vedúci redakcie Zaujímavostí. V roku 2011 z agentúry SITA odišiel. Vo februári 2012 začal spolupracovať s TASR, kde spoluzakladal spravodajský portál agentúry TASR Teraz.sk, kde sa stal aj jeho šéfmanažérom.


Riaditeľkou komunikácie Ministerstva školstva sa stáva Beáta Dupaľová Ksenzsighová, ktorá zostáva aj hovorkyňou rezortu.