Print this page

Nový Čas aj Pluska urobili zlodeja telefónu z nesprávneho poslanca (FOTO) Reprofoto Nový Čas

V utorok došlo v parlamente k incidentu medzi reportérom týždenníka Magyar 7 Szilárdom Somogyim a poslancom Most-Híd Elemérom Jakabom.

Reprofoto Nový Čas

Somogyi tvrdí, že dával v parlamente na chodbe poslancovi Jakabovi otázky, pri jednej sa poslanec nahneval, vytrhol mu mobil a odišiel s ním. Novinár zavolal políciu a nahlásil krádež. Poslanec tvrdí niečo iné: že mobil nikomu neukradol, novinár mu ho sám dal a na novinára podáva žalobu.

Podrobnosti: Novinár tvrdí, že mu poslanec ukradol mobil, incident riešila polícia

 

O incidente písali viaceré médiá, medzi nimi aj Nový Čas a pluska.sk, ktoré však urobili aktéra incidentu z nesprávneho poslanca.

Nový Čas písal o poslancovi Jakabovi, no k článku pripojil veľkú fotku poslanca Smeru Stanislava Kubáneka, ktorý s incidentom nemá vôbec nič spoločné.

 

Jakab Foto: NRSR

 

Kubánek Foto: NRSR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aj Pluska.sk písala o incidente a hoci do textu dala správnu fotku poslanca Jakaba, v redakcii si nedali veľkú námahu s výberom hlavnej fotky. Pri titulku V parlamente zasahovali policajti: Poslanec ukradol novinárovi mobil! je fotka Ondreja Dostála, poslanca, ktorý nie je aktérom incidentu, len naňho upozornil.

Výsledok je na facebooku takýto:

Už podľa komentárov pod statusom je zrejmé, že ľudia ani článok neotvorili a spojili si tvár Dostála s titulkom. Len málo ľudí na webe alebo facebooku rozklikne celý článok, pre väčšinu stačí len fotka a titulka. A tak im v pamäti ostane len informácia „poslanec ukradol novinárovi mobil“ spojená s tvárou Dostála.