Print this page

Fico sa môže rozčuľovať koľko chce, no socializmus už skončil (VIDEO) Reprofoto rádio Expres

"Je to trápne a smiešne! Je tu cenzúra z 50-tých rokov!“ takto sa dnes rozčuľoval Robert Fico u moderátora Braňa Závodského kvôli tomu, že do pondelkovej debaty rádia Expres a Hospodárskych novín s lídrami politických strán organizátori nepustili podpredsedu strany Petra Žigu.

Ten z chodby hotela nahral aj urazené video.

Je zaujímavé sledovať členov vedenia Smeru ako sa dožadujú, aby kvôli ním médiá porušovali zákon.

Rádio Expres a HN zorganizovali veľkú predvolebnú debatu do ktorej, ak by aj chceli, nemohli pustiť Žigu, porušili by totiž zákon. Fico to vie, Závodský mu to niekoľkokrát zopakoval, napriek tomu sa Fico cítil ukrivdení a nešetril dnes urážkami.
Podľa zákona súkromné rádio malo v predstihu povinnosť predložiť licenčnej rade na schválenie presnú podobu predvolebnej debaty. V projekte, ktorý rada schválila, sa vyslovene píše, že do veľkej predvolebnej debaty budú pozvaní lídri kandidátok prípadne ako náhradníci predsedovia strán. O podpredsedoch sa v projekte nič nepíše.

Smer-SD vie, že sú voľby a vie, že sú predvolebné debaty. Keďže Pellegrini ako jednotka kandidátky skončil v nemocnici, mal prísť do rádia predseda strany, čiže Fico. No Fico sa diskusiám s predsedami strán tradične vyhýba. Najradšej totiž debatuje sám.
A okrem zákona je tu ešte jeden dôvod - korektný prístup k pozvaným hosťom. Ak pozvali lídrov kandidátky a tí všetci to rešpektovali, prišli, prečo by mali robiť u jednej strany výnimku. Lídri by mali debatovať s lídrami, a nie so šestkou z kandidátky, s ktorou ide do volieb Peter Žiga.

„Toto sa nerobilo ani za socializmu!“ rozčuľoval sa dnes Fico. Áno, má pravdu. Toto sa nerobilo za socializmu, že moderátor a rádio požadovalo od politika dodržiavať zákon. Ale socializmus už skončil a zákony by mali konečne rešpektovať aj predstavitelia Smeru.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku.