Print this page

Matovič sa ospravedlnil Michalovi z Prievidze za krivé obvinenie (VIDEO) Foto: ÚV

 Premiér Igor Matovič v utorok na tlačovej besede pri argumentovaní potreby prísnych opatrení pre pendlerov použil príklad poštára z Prievidze, ktorý je zamestnancom rakúskej pošty. AKTUALIZÁCIA.

"Zo včerajšieho dňa, keď si tam pozriete testovaných, tak je tam celkom zaujímavá skupina z Prievidze. Jeden pán, ktorý je z Prievidze, býva, má trvalý pobyt v Prievidzi, má prechodný pobyt v Bratislave, kam chodí na týždňovky. Tu má byt a každý deň dochádza do Rakúska robiť poštára. Tento pán medzičasom prišiel do Prievidze a nakazil ďalších šiestich ľudí,“ povedal Matovič.

„Tento pán... dochádza do Rakúska, zrejme tam to od niekoho chytil, doniesol tú chorobu nielen do Bratislavy, kde teda býval, ale doniesol ju hlavne do Prievidze, do srdca Slovenska a zrazu tam máme 6 ľudí pozitívne testovaných a môžeme tŕpnuť, že koľko ďalších ľudí z toho môže byť nakazených," dodal Matovič.

Na facebooku sa ozval Michal z Prievidze, ktorý pracuje na pošte v Rakúsku, a voči slovám Matoviča sa ohradil a označil za nepravdivé informácie, že ako pendler pracujúci v AT nakazil svoju rodinu tým že pendloval cez hranice.

 

„Testovaný som bol na základe pozitívnych testov mojej svokry, ktorá pracuje ako zdravotná sestra v nemocnici. Tá bola nakazená pri výkone svojej práce. Celý mesiac od uzavretia hraníc som v Rakúsku nebol! 12.03.2020 som sa vrátil z AT a z dôvodu uzavretia hraníc som sa nachádzal doma až do 13.04.2020,“ napísal.

Michal z Prievidze je sklamaný aj z vyjadrenia hlavnej hygieničky, ktorá v televízii uviedla podľa jeho slov absolútne nezmysly. „Jedinú informáciu, ktorú sa ma pýtali bol zamestnávateľ, a to je Post AT. Nikto ma dodatočne nekontaktoval aby si u mňa overili fakty ako bolo uverejnené. Pravdepodobne bol môj prípad zneužitý na to aby zakryl nedostatočnú bezpečnosť v nemocniciach alebo na vykreslenie dôležitosti opatrení proti pendlerom, ktoré sú spochybňované. Na základe klamstiev, ktoré boli uverejnené sa budem domáhať pravdy a očistenia svojho mena,“ dodal.

AKTUALIZÁCIA 20:15: Igor Matovič sa Michalovi z Prievidze verejne ospravedlnil. "Včera som volal regionálnej šéfke úradu verejného zdravotníctva, ktorá mi popísala tento prípad. Ako som ho dostal, tak som ho posunul," povedal pre televíziu Markíza premiér. Na facebooku zverejnil tento status: