Print this page

Poslankyňa Tabak sa síce za kontroverznú fotku ospravedlnila, no šíri ju ďalej (FOTO) Foto: Facebook Romana Tabak

Aj poslankyňa Romana Tabak sa rozhodla pripomenúť deň obetí holokaustu, no dosť nešťastným spôsobom.

Na svojom instagramovom aj facebookovom profile zverejnila fotku. Na nej vysmiata pózuje v obtiahnutom saku, z ktorého jej vytŕča odhalená časť boku, opretá o mramorový kváder, ktorý má pripomínať milióny zavraždených Židov.

Berlínsky pomník zavraždeným Židom Európy, z ktorého zverejnila poslankyňa fotku, je najväčším pietnym miestom obetí holokaustu v Európe - na ploche 19-tisíc štvorcových metrov sa rozprestiera 2711 šedých betónových kvádrov, ktoré majú zobrazovať náhrobné kamene 6 miliónov zavraždených Židov pochovaných v masových hroboch či spálených v koncentračných táboroch.

romana_tabak.jpg

Dva dni po kritických komentároch sa Romana Tabak rozhodla k fotke do statusu napísať takéto ospravedlnenie: "Ospravedlňujem sa, ak niekoho fotka pohoršuje, ale je to jediná fotka z miesta múzea holokaustu v Berlíne, kde som bola počas leta hrať nemeckú tenisovú ligu. Cieľom nie je nikomu sa vysmievať, práve naopak. Múzeum v podzemí vo mne vyvolalo silné emócie, kde boli popísané osudy ľudí z rôznych krajín, ktorí boli deportovaní do koncentračných táborov. Ďakujem za pochopenie," napísala poslankyňa. A hoci je možné fotku zmazať či v statuse na facebooku vymeniť, poslankyňa sa rozhodla ju na oboch svojich profiloch aj naďalej ponechať.