Print this page

Do živého vysielania zo spustenia očkovania sa dostala šíriteľka dezinformácií a ukázala, o čo jej vlastne ide (VIDEO) Reprofoto TA3

Kto sledoval v sobotu podvečer naživo tlačovú besedu o spustení očkovania proti COVID-19, mohol v zábere vidieť neobvyklé správanie ženy, ktorá prišla v sprievode dvoch mužov. 

Živý prenos vysielalo na facebooku ministerstvo zdravotníctva, live šla tlačová beseda s prvým očkovaním Vladimíra Krčméryho aj na TA3, čiastočne na Markíze, RTVS a v ďalších médiách.

Naľavo od ministra, lekárov a epidemiológov stála neobvyklá trojica, z ktorej pútala pozornosť hlavne žena v modrej vetrovke. Zo začiatku mala rúško pod nosom a pritom tlačovku natáčala. V jednom momente, keď tlačovku vysielala naživo počas Televíznych novín aj Markíza, žena ukázala do kamery dislike a dala si pomaly rúško pod bradu dole, smiala sa a náramne ju to aj jej sprievod bavilo. Bolo to práve v momente, keď Milan Dubaj, riaditeľ nitrianskej nemocnice, na chodbe ktorej sa tlačovka odohrávala, popisoval tvrdú realitu tejto nemocnice – covid malo viac ako 500 zamestnancov, ide o jednu z najzaťaženejších nemocníc, počet hospitalizovaných pacientov s kovidom sa pohybuje okolo 150 a má stále vzostupnú tendenciu. Keď hovoril lekár o skúsenosti zo štedrého dňa, keď nemocnica prijala 19 kovidových pacientov, z ktorých už 8 zomreli, trojica sa smiala a žena bez rúška kývala do kamery.

Rúško si dáva dole po 9 minúte tlačovky:

Presne kvôli takýmto tupým, sebeckým a nezodpovedným ľuďom ako "dáma" bez rúška na spustení očkovania, sa niektorí ocitnú na smrteľnom lôžku, zavádza sa lockdown, mnohí prichádzajú o príjmy a deti nechodia mesiace do školy.

Žena, ktorá porušila hneď niekoľko epidemiologických opatrení v živom vysielaní (porušla lockdown, nemala rúško) vystupuje na facebooku pod menom Janette Knošková a patrí medzi aktívnych šíriteľov dezinformácií a hoaxov o kovide, očkovaní, ale aj mnohých iných oblúbených témach dezinfoscény. Na profil si dáva nálepky o odmietnutí testovania, očkovania a ľudí vyzýva, aby nenosili rúška. V Nitre zvoláva ľudí na protesty so Štefanom Harabinom.

Odporúčame aj: Banáš z nemocnice nahral video, v ktorom tvrdí, že on kovid nikdy nespochybňoval (VIDEO)

Na tlačovke vyrábala dvojhodinový stream do dezinfoskupiny s názvom Slovensko vlasť moja, ktorej je adminkou. Skupina je proti očkovaniu, je za neuznanie volieb, promuje Harabina, je proti moslimom... V hodinu a pol trvajúcom streame Knošková natáčala, ako ľahko sa dostala so sprievodom do budovy, kde sa ich nejaká žena z organizačného štábu síce spýtala, či sú novinári, napriek tomu, že jej povedali, že nie sú, že sú len zvedaví, na tlačovku ich pustila. Počas streamu odpovedala, že sa pokút nebojí. Osoba, ktorá nedodržiava epidemiologické opatrenia, nenosí rúško, sa dostala k lekárom, ministrovi, epidemiológom, na chudbu nemocnice, v ktorej zomierajú pacienti, a aj ku Krčmérymu, s ktorým sa rozprávala.

Reprofoto so streamu Knoškovej:

Knoškovej a jej parťákom sa nepodarilo narušiť spustenie očkovania, aktéri tlačovky si ju asi ani nevšimli. No podarilo sa jej ukázať, o čo týmto šíriteľom hoaxov a protiočkovacích statusov ide  – nie je tam žiadna principiálnosť, len tupá zábava, pri ktorej nemá problém ohroziť kohokoľvek.

Aktualizácia 28. 12.: Vysmiatou ženou bez rúška z tlačovky z očkovania sa zaoberá polícia, RÚVZ aj nemocnica (VIDEO)