Print this page

Matovič si našiel nových nepriateľov – Baťovcov, novinárov a tajomných idiotov Ilust. foto: ÚV SR

Bývalý premiér Igor Matovič po viacerých nesplnených avízach konečne zorganizoval tlačovú besedu k vakcíne Sputnik V. Ako už býva jeho zvykom, ani dnes ju nezačal v ohlásenom čase. Novinárov, televízne štáby ale aj divákov nechal čakať takmer hodinu.Tlačovka s názvom "Sputnik V. Dosť bolo klamstiev" bola o manipulácii, nekompetencii, emocionálnej nestálosti a neprofesionálnej komunikácii jedného politika.

Tlačovú besedu minister financií zvolal na úrad vlády po tom, ako si prezidentka Zuzana Čaputová preštudovala utajenú zmluvu s ruskou stranou o nákupe Sputnika V a list z ruskej strany a ráno oznámila, že tvrdenia, o dôvodoch žiadosti o vrátenie vakcíny, ktoré predtým uviedol Matovič, nie sú pravdivé. V podstate prezidentka obvinila niekdajšieho premiéra z klamstva.

V úvode sa premiérovi triasol hlas, vyzeral, že sa aj možno rozplače, no mal momenty, keď sa aj zabával, smial ale aj hneval a ľutoval. Napríklad sa ľutoval, že "je vystavený obrovskému mediálnemu lynču." Kritizoval novinárov, ktorí podľa neho nemajú nič s elementárnou ľudskosťou a že ho za nič nepochvália. "Nie je to príjemné žiť v takom lynči... Zrazu Pellegrini je panenka Mária, a najväčším nepriateľom je Matovič." Hovoril dokonca o "snahe dehumanizovať jeho samotného aj Mareka Krajčího".

Novinári sa na tlačovke dozvedeli, že Matovič, ktorý sa rozhodol dojednať s ruskou stranou kúpu Sputnika, zmluvu o kúpe nečítal a zároveň potvrdil dnešnú novinku, že Rusi slovenskú stranu v liste upozornili, že sme za dodávku v stanovenom čase nezaplatili, čo nepovažuje Matovič za problém, lebo s Rusmi podľa neho platia skôr ústne dohody. V kauze Sputnik, ktorá teraz zamestnáva médiá aj ministerstvá, obhajoval ruskú stranu. Za najväčší problém považuje hodnotenie vakcíny zo strany "nepriateľskej ŠUKL", a vyjadrenia jej šéfky Zuzany Baťovej.

Opäť sa posťažoval na prezidentku, nepáči sa mu, že dala Baťovej kyticu, a vrátil sa aj k idiotom, na ktorých sa sťažoval na facebooku. Koho tým myslel, ani dnes nepovedal, len to, že vedci, ktorých to urazilo, to nie sú. Sklamal ho aj hlavný hygienik Mikas, lebo sa zastal ŠUKL.

Tlačová beseda trvala takmer dve hodiny. Najčastejším terčom útokov Matoviča bola šéfka Zuzana Baťová. "Zo 14 testov dopadlo 14 na jednotku a už sa nebude robiť žiadny ďalší. Len keby pani Baťová nepolitikárčila, už zajtra mohli stáť v radoch ľudia a očkovať sa Sputnikom," povedal Matovič, podľa ktorého je Baťová najzásadnejšie zlyhanie slovenskej vedy za desaťročia. Jej meno spomenul na tlačovke takmer stokrát.

Odporúčame aj: ŠUKL: Tlačovú konferenciu Matoviča považujeme za mediálny lynč namierený proti Zuzane Baťovej a ŠUKL (VIDEO)

Zásadnú časť tlačovky venoval aj čítaniu úryvkov z vyjadrení jej manžela Rada Baťa na facebooku, s ktorým Zuzana Baťová už niekoľko meiacov nežije v jednej domácnosti, ako sama upozornila dnes v relácii Silná zostava. Napríklad, že ho Baťo nazval "psychopatické hovno." Matovič verí, že si ŠUKL urobí poriadok s Baťovou, a dúfa, že Baťo, ktorý pracuje pod ministerstvom financií, už dlho nebude jeho podriadený.

Svoj podiel viny na chaotickom nakupovaní vakcíny, nedodržiavaní splatných dohôd Matovič odmieta. Nepovažuje za problém ani to, že ako jediný, kto s Rusmi rokoval, utajenú zmluvu nečítal a ani to, že ruská strana nedodala potrebné materiály na posúdenie vakcíny.