Print this page

Fico primitívne urážal redaktorku Markízy: Vyzeráte ako taká hus (VIDEO) Reprofoto Facebook Robert Fico

Robert Fico sa zase predviedol. Na tlačovke primitívne slovne zaútočil na novinárku, len preto, že sa mu nepáčila jej legitímna otázka.

Krátko po návrate zo zahraničnej dovolenky zvolal predseda Smeru tlačovú besedu, na ktorej oznámil svoje stanovisko k dohode o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA.
Fico sa v týchto dňoch vrátil zo zahraničia. Podľa pandemických pravidiel majú neočkovaní povinnosť sa po návrate zo zahraničia zaregistrovať na webe ehranica a podstúpiť karanténu. Aj preto sa ho redaktorka Markízy spýtala na to, či sa po návrate zo zahraničia zaregistroval a či dodržiava karanténu.

Fico namiesto odpovede začal redaktorku urážať a niekoľkokrát jej povedal, že vyzerá "ako taká hus":

"Pani redaktorka, ja rešpektujem vašu otázku, ale trochu mi je vás aj ľúto. Vyzeráte smiešne a trápne. Jak taká hus vyzeráte,“ vysmieval sa Fico redaktorke. „Čo je vás do toho, kde som ja bol alebo nebol. Ja vždy rešpektujem pravidlá hry, ktoré sú nastavené... Vyzeráte teraz ako taká hus, vyzeráte smiešne a trápne,“ zopakoval Fico, ktorý nemal v miestnosti plnej novinárov aj jeho straníckych kolegov prekryté dýchacie cesty, hoci je to povinné.

Urážky kritických novinárov nie sú u Fica žiadnou novinkou - preňho sú to slizkí hadi, prostitútky, záchodový pavúk či nedávno ich nazval Sorosovou čriedou prasiat.

Odporúčame aj: Fico s jeho Sorosovou čriedou prasiat opäť nebezpečne prekročil hranice

Denník N zverejnil fotografiu Fica a jeho priateľky, ako dovolenkuje v Jordánsku. Denníku N poslal čitateľ fotografiu na Silvestra.

Fico odmietol odpovedať aj na podobné otázky ďalšieho novinára. "Ste normálni? To necítite, to vám nie je trápne? Ja nie som problém tohto štátu. Je to moja súkromná vec a vy ste poslední, s ktorými sa ja budem baviť o mojich dovolenkách a o mojom zdravotnom stave," povedal Fico.

Predseda Smeru sa na nahrávke z poľovníckej chaty priznal, že v minulosti obišiel karanténne opatrenia a sfalšoval PCR test, aby sa mohol vrátiť na Slovensko.

Pandemické pravidlá platia pre všetkých, aj pre politikov, aj pre Roberta Fica, preto otázky ohľadom toho, či ich politik porušuje, sú legitímne a politik by nemal mať problém na ne slušne odpovedať.