Print this page

Jeden deň organizoval protesty proti prezidentke, druhý deň v RTVS hodnotil prezidentku ako politológ Reprofoto RTVS

Niekdajší asistent poslancov HZDS a Smeru, bývalý podpredseda Vlasti Romana Michelko je na roztrhanie - je dvorným komentátorom takmer celej dezinfoscény na Slovensku, Sputnika, organizuje s Republikou protesty a najnovšie je "politológom" v RTVS.

Vo štvrtok večer RTVS odvysielala reportáž s názvom Pod dokumentom z paláca je podpísaný poslanec, v ktorom sa venovala kauze, ako sa meno poslanca Tomáša Valáška (PS) dostalo do vlastnosti dokumentu, ktorý pripravovala v spoločnej domácnosti a na spoločnom počítači manželka poslanca Jana Kobzová, ktorá pracuje ako poradkyňa prezidentky.

Redaktor požiadal o zhodnotenie kauzy Romana Michelka. „Je to nepriznané a minimálne to spochybňuje jej nadstraníckosť,“ kritizoval prezidentku bývalý podpredseda Harabinovej Vlasti.

Roman Michelko je posledný, kto by mal v RTVS komentovať politiku. Len pár hodín pred tým spoluorganizoval so stranou Republika a ďalšími organizáciami protesty pred prezidentským palácom a parlamentom.

Michelko v posledných voľbách kandidoval do parlamentu za stranu Vlasť Štefana Harabina, v ktorej bol podpredsedom. Predtým bol asistentom poslancov HZDS a Smeru a dnes je dvorný komentátor dezinfoscény - Extra plus, Zem a Vek, Hlavné správy, Infovojna, Slobodný vysielač... A hlavne, je komentátorom Sputnika, nástroja Kremľa na šírenie ruských manipulácií.

Odporúčame aj: Rezník po kritike odstupil od zmluvy s proputinovskou agentúrou Sputnik

Autorom reportáže je dlhoročný redaktor RTVS Radovan Kondrlík, ktorý bol v minulosti moderátorom diskusií pochybného týždenníka Extra Plus. V príspevku Kondrlík oslovil aj Mareka Trubača, toho uviedol ako odborníka na komunikáciu. Bolo by korektné, ak by dodal aj to, že bol hovorcom bývalého prezidenta Ivana Gašparoviča.

V správach RTVS majú aj editora, vedúceho vydania, šéfa spravodajstva. Človek, ktorý napomáha dezinformáciám, proruským manipuláciám, roky sa angažuje v blízkosti politiky, nie je nezávislý politológ a to by vo verejnoprávnej televízii mohol niekto vedieť.