Print this page

Šéf IPI aj šéf Rádia Expres kampaňujú za Babitzovej Šancu Reprofoto video Šanca

Strana Šanca, ktorú založila bývalá šéfka rádia Expres, patrí medzi strany, ktoré začali s kampaňou vo výraznom predstihu pred voľbami.

 

 

Okrem spotov Evy Babitzovej a jej straníkov strana zverejnila aj niekoľko videí podporovateľov strany. Tvár poskytol na propagáciu politickej strany aj bývalý riaditeľ agentúry SITA, ktorý dnes vystupuje ako analytik médií a je predsedom správnej rady slovenskej pobočky Medzinárodného tlačového inštitútu (IPI). Babitzová je podpredsedníčkou.

V propagačnom videu Šance vystupuje Pavol Múdry ako zástupca Medzinárodného tlačového inštitútu Slovensko.

Reprofoto video Šanca

V spote chváli predsedníčku strany: „Evu Babitzovú poznám snáď 15 rokov. Keď som sa dozvedel, že vstupuje do politiky, tak moja otázka bola prečo. Jej zdôvodnenie mi bolo veľmi sympatické: že dostala už toľko veľa od tejto spoločnosti pri svojej práci, že chce niečo tej spoločnosti ešte aj dať." Múdry chválil aj samotnú stranu: "A hlavne, čo mne na tom imponuje je, že sú to konečne noví ľudia v politike – presne tak, ako sa hovorí noví. Čiže bez nejakej politickej minulosti, bez nejakých politických väzieb a chcú niečo pre túto krajinu urobiť."

Odporúčam aj: Na debatu o slobode médií, ktorú organizoval aj Múdry, išli peniaze z Nadácie Penty

Podobný spot pre Šancu natočil aj generálny riaditeľ rádia Expres Ivan Antala, ktorý odpovedá na otázku strany: Kto je Eva Babitzová?

V spotoch obaja vystupujú s menami inštitúcií, v ktorých pôsobia. Kde je teraz politická nezávislosť rádia Expres a Medzinárodného tlačového inštitútu na Slovensku, keď ich šéfovia robia kampaň konkrétnej politickej strane? Kde je nezávislosť inštitútu, keď jeho podpredsedníčka kandiduje a stojí na čele strany?