Print this page

Topky naleteli. Zo žartu z facebooku napísali skutočný príbeh Reprofoto topky.sk

Redakcia Topky.sk natrafila na facebooku na obrázok s vtipným textom, ktorý mal tisícky zdieľaní. Neváhala a napísala z toho článok. Čo na tom, že to nebola pravda.

 

 

Web Topky.sk dnes zverejnil článok s názvom Juraj nechal doma robotníkov robiť dlažbu: Keď prišiel z práce, takmer dostal infarkt! FOTO hrôzy o tom, ako bol istý Juraj zhrozený z toho, ako mu robotníci z Rimavskej Soboty zle uložili dlaždičky.

„Nemilé prekvapenie zažil Juraj, ktorý po príchode domov neveril vlastným očiam. To, čo zbadal medzi dverami, by nevymyslel, ani keby naozaj chcel," napísali Topky.sk. Pravda je taká, že Juraj si to vymyslel, nebol na infarkt a ani nikde nepísal, že doma nechal nejakých robotníkov robiť dlažbu.

Juraj pôvodne k vtipnej fotke, ktorú našiel na facebooku, napísal vymyslený status: "Keď si budete dávať robiť podlahu borcom z Rimavskej Soboty, radšej si zoberte deň dovolenky a buďte pri nich." Fotka mala viac ako 1800 like a viac ako 1600 zdieľaní.

Topky.sk z toho urobili celý článok, vzali okrem fotky aj diskusiu spod jeho statusu, kde paradoxne jeden z diskutujúcich píše, že rovnakú fotku mal jeho kolega z Indie s podobným sprievodným príbehom, akurát, že z Indie.
Ani to redakciu nezastavilo.

Tu je status Juraja, ktorú použili Topky.sk aj diskusiu, ktorá bola pod ním:

Tu je ukážka z článku na Topky.sk:


 

Topky.sk Juraja pri príprave článku nekontaktovali, aby si overili, či je to pravda, a spýtali sa ho, ako to bolo. Príbeh dotvorili sami.

„Bol to žart, aké robím každú chvíľu," povedal pre Omédiách.com Juraj. To čo urobili Topky.sk označil za absolútnu neprofesionalitu bez overenia skutočnosti. "Zverejnia vymyslené príbehy, len aby bolo halo," dodal.

Odporúčam aj: Topky.sk si pomáhajú tajným plánom NASA na ovládnutie ľudstva

Požiadala som Topky.sk o stanovisko k vymyslenému a neoverenému článku. Redakcia zatiaľ na otázky neodpovedala, no text po mojich otázkach niekoľkokrát upravila, aby nebolo jednznačné, že to je od dotyčného Juraja, až nakoniec zverejnila ospravedlnenie. 

Aktualizácia o stanovisko Zoznam.sk, ktorý prevádzkuje web Topky.sk: "Printscreen sme získali ako tip od čitateľa, ktorý sme, žiaľ, nesprávne interpretovali, za čo sa ospravedlňujeme. Až následná diskusia okolo predmetného článku pomohla odhaliť fakt, že pán Juraj nie je autorom fotografie, ale ide o virál, ktorá sa s podobným opisom už dlhšie šíri internetom. Článok sme upravili."