Prečo Fico použil špinavé protislovenské prostitútky?

Print this page

Prečo Fico použil špinavé protislovenské prostitútky? Foto: FB Robert FIco

Premiér Robert Fico dnes opäť účelovo perlil. Hoci včera kauzu okolo MZV odmietol podrobnejšie komentovať, dnes vybral to, čo vie, že funguje – útok na novinárov s primitívnym slovníkom, vďaka ktorému už neraz prehodil pozornosť z nepríjemnej kauzy na svoju obľúbenú tému - kritiku novinárov.

 

 


Ešte včera kauzu súvisiacu s podozreniami okolo obstarávaní na MZV veľmi komentovať nechcel.

Zverejnené podozrenia, ktoré odštartovala 26-ročná Zuzana Hlávková, však vyvolali široké pobúrenie na sociálnych sieťach, články o kauze patria medzi najčítanejšie a mnohí čitatelia dnes spochybňujú ministra Miroslava Lajčáka, ale aj stranu Smer. Dokonca za Hlávkovú sa postavili stovky zahraničných študentov. Nie je nič horšie pre politika, stranu či vládu, ako keď na prešľapy poukáže úplne obyčajný nezaťažený človek, akým je práve Hlávková.

Nečudo, že dnes Fico zmenil rétoriku a použil osvedčené zbrane: "To, čo sa deje posledné dva tri dni, nie je náhoda. To je cielený útok proti úspešnému slovenskému predsedníctvu, ministrovi zahraničných vecí. Nie je predsa možné, aby ste na princípe jedna baba povedala robili príbehy, ktoré sa nezakladajú na pravde...," kritizoval novinárov a s dôrazom dodal: „Niektorí z vás sú špinavé protislovenské prostitútky a stojím si za týmto výrazom," povedal Fico a z tlačovky odišiel.

Hoci takéto primitívne útoky u Fica nie sú novinkou - novinári sú preňho hyeny, prostitútky či slizkí hadi už niekoľko rokov - do úst premiéra krajiny nepatria.

Odporúčame aj: Cez Ficove špinavé prostitútky sa dostala kauza do sveta

„Premiér svojim výrokom jednoznačne prestrelil," myslí si právnik Peter Kováč. „Byť novinárkou urazím sa na nepravdivé tvrdenie o dodržiavaní osobnej hygieny a vykonávaní pohlavných stykov za odplatu," povedal Kováč. Dotknuté osoby by mohli podľa neho podať trestné oznámenie za ohováranie. "Ale neverím, že sa premiérovi podarí doručiť úradnú zásielku," dodal právnik.

„Vyprosujem si od premiéra, aby nazýval novinárov protislovenskými prostitútkami. Tento jazyk paholkov možno zaberá na luzu, ale je neprípustné, aby ho používal ústavný činiteľ ubytovaný u Baštrnáka," odkazuje Ficovi publicista a moderátor diskusnej relácie v RTVS Michal Havran. „Takto sa medzi sebou bavia ľudia, čo sa nedokážu ovládať... Sme slobodnými, dospelými ľuďmi, rovnými pred ústavou a verejnou morálkou a podľa toho sa máme správať," dodal.

Povedať pár invektív na adresu novinárov, označiť podozrenia Hlávkovej za "jedna baba povedala" a zdvihnúť sa a odísť je pri vysvetľovaní tak závažnej kauzy od premiéra žalostne málo.