Print this page

V médiách Penty v ČR sú personálne zmeny Foto: Dotyk

Zmeny sú vo vedení redakcie novín Denník a magazíne Dotyk.

 

 

Novým šéfredaktorem centrální redakce novin Deník bude od 14. listopadu dlouholetý šéfredaktor E15 Tomáš Skřivánek (42). Dosavadní šéfredaktorka centrální redakce Marie Dlouhá převezme pozici hlavní manažerky redakcí Deníků. Zároveň z pozice šéfredaktorky internetového magazínu Dotyk odejde Eva Hanáková. Oznámilo to dnes vydavatelství Vltava Labe Media.

"Jsem rád, že Tomáš posílí tým Deníku, který prochází řadou změn, ať už na centrální nebo regionální úrovni. Potřebujeme lidi s novinářskými zkušenostmi a nápady, které Deníku pomohou v dalším rozvoji," uvedl ředitel redakcí Deníku Roman Gallo.

Skřivánek přejde do Deníku z mediální společnosti CN Invest, kde od jara pracoval jako konzultant. Do ledna 2016 působil přes osm let ve vydavatelství Mladá fronta, v posledních letech jako člen představenstva zodpovědný za deník E15, týdeníky Euro a E15 weekly, měsíčníky Profit a Strategie. V minulosti vedl server peníze.cz, pracoval jako redaktor v MF Dnes a v Týdnu. Byl též spolupracovníkem zpravodajství České televize.

"Vybudovat silnou centrální redakci, která bude fungovat jako dodavatel textů, datové žurnalistiky i videoobsahu, pro všechny regionální redakce, považuji za klíčový prvek transformace Deníku do digitální éry. Na tento úkol i své budoucí kolegy, se moc těším," uvedl Skřivánek.

Hanáková spolu s Michalem Klímou založila vydavatelství Tablet Media, které začalo v květnu 2013 vydávat první ryze tabletový týdeník v Česku Dotyk. Po akvizici vydavatelství Vltava-Labe-Press skupinou Penta se stal Dotyk jeho součástí. Od července letošního roku se změnil z tabletového na internetový magazín.

Vltava Labe Media je druhé největší české vydavatelství s tržním podílem 17 procent. Vydává mimo jiné noviny Deník, časopisy Glanc, Vlasta, Květy, National Geographic nebo TV magazín. Je součástí investiční skupiny Penta Investments.

 

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.