Print this page

Na jeseň prinesú české televízie viaceré seriály, hlavne kriminálne Foto: BBC

Podzimním vysílacím schématům televizí vévodí seriály, mezi kterými dominují zejména kriminální příběhy. Například Česká televize (ČT) přinese na obrazovky seriál Šťastné údolí. Drama o agentce FBI Nezvěstná bude mít premiéru tento podzim na stanici AXN.

 

 

Tři krimiseriály chystá televize Prima. Skupiny Barrandov pak sází především na vlastní tvorbu. ČTK o tom informovali jejich mediální zástupci.

"Náš výběr odpovídá oblastem dnešního diváckého zájmu všude v Evropě, což jsou politická dramata, krimi a také historické a výpravné ságy," uvedl ředitel programu ČT Milan Fridrich.

Hlavní hrdinkou kriminální série Šťastné údolí je seržantka Catherine Cawoodová vyšetřující únos, který je příčinou brutálních násilných činů na venkovském městě. Série získala televizní cenu Britské akademie (BAFTA) za nejlepší dramatický seriál, cenu za scénář, Lancashireová získala také dvakrát cenu BAFTA pro nejlepší herečku v hlavní roli.

Na řadu cen byla nominována také série Viktorie zachycující životopisný příběh britské královny, jež na trůn nastoupila v osmnácti letech. Příběh další silné ženské osobnosti přinese seriál Hotel Sacher hollywoodského režiséra Roberta Dornhelma. Na tradici severských krimi svým zpracováním naváže islandský seriál V pasti. Pro fanoušky historických námětů ČT připravila špionážní minisérii Rozdělené nebe. Historie se dotýká také třídílná minisérie televizních filmů Teroristé hákového kříže a britské drama pSS-GB: Hitler v Británii inspirovaném románem L. Deightona. Dalším fiktivním příběhem bude čtyřdílná minisérie Komplicové z produkce BBC.

Televizní seriál Nezvěstná bude mít premiéru na stanici AXN. Seriál se v červnu stal zahajovacím snímkem 57. ročníku Mezinárodního televizního festivalu v Monte Carlu. Vypráví příběh agentky FBI Emily Byrneové, která se během stíhání sériového vraha v Bostonu beze stopy ztratí a je prohlášena za mrtvou. O šest let později je nalezena se ztrátou paměti. Po návratu domů zjistí, že její manžel se znovu oženil a jejího syna vychovává jiná žena. K tomu je nyní podezřelá ze série vražd.

Tři krimiseriály chystá televize Prima. Vedle nových řad titulů Polda a V.I.P. vraždy se poprvé představí Kapitán Exner. V novém seriálu si titulní roli zahraje Michal Dlouhý, jeho partnerkou je Vica Kerekesová. Svůdník, který během řešení případů stíhá milostné aféry, představuje typ spíše salonního než akčního kriminalisty. "Mám rád detektivky, v nichž nejsou honičky ani krev a které jsou chytré, což právě Kapitán Exner splňuje," podotkl Dlouhý.

Skupina Barrandov vsadila na osvědčené pořady i na novinky. Podzimnímu konceptu bude dominovat vlastní tvorba. Největším projektem televize bude seriál Sousedé. Bude zahrnovat vztahovou linku postav rozdělených do jednoho týdenního příběhu, který bude uzavřen vždy v sobotu. K seriálovým novinkám přibude cyklus příběhů pod názvem Skutečné příběhy.

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.