Print this page

 Mafra spustí každodenné vysielanie správ na iDNES.tv Reprofoto: idnes.tv

 Vydavatelství Mafra spustí v pondělí 6. listopadu každodenní vysílání pětiminutové zpravodajské relace na svém serveru iDNES.tv.

 

 Vydavatelství to dnes oznámilo v tiskové zprávě. Na iDNES.tv nyní Mafra nabízí zpravodajská videa i pořady.

 

Relace Zprávy bude na iDNES.tv vysílána každý den od 18:00 a přinese souhrn událostí z Česka i zahraničí. "Zprávy budou moderovat Karla Mráčková, nebo Romana Svobodová," sdělila šéfredaktorka iDnes.cz Naděžda Petrová. Moderátorky se budou střídat v týdenních intervalech.

Server iDNES.tv prošel podle Petrové změnami v třídění zpráv a pořadů a v navigaci na webu. "Cílem je nabídnout divákům přehlednější a graficky čistší vzhled," doplnila. Server chystá I další pořady. Již teď jsou na něm k vidění třeba jednotlivé díly diskusního pořadu Rozstřel nebo kulturního magazínu Za scénou.

Mafra patří do skupiny Agrofert, kterou do února vlastnil předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Následně celý koncern kvůli zákonu o střetu zájmů převedl do svěřenského fondu. Mafra vydává mimo jiné deníky Mladá fronta Dnes, Lidové noviny a Metro nebo týdeník Téma. Provozuje tiskárny v Praze a Olomouci, internetové servery iDNES.cz a Lidovky.cz, rádia Impuls a Rockzone či hudební televizi Óčko. Nedávno koupila podíl v prodejci vstupenek Ticketportal.