Print this page

Vydavateľstvo Penty kúpilo 100 percent v českých inzertných novinách a webu Annonce Foto: Omédiách.com

   Vydavatelství Vltava Labe Media koupilo 100 procent společnosti Annonce, která vydává inzertní noviny a internetový server. Annonce má kolem 400.000 uživatelů měsíčně. VLM to oznámilo v dnešní tiskové zprávě, cenu však nezveřejnilo.

 

 

Annonce jako jediná na českém trhu kombinuje řádkovou inzerci jak v tištěném vydání, tak na internetu. Akvizice by měla výrazně posílit ambice vydavatelství na trhu řádkové inzerce (tzv. classifieds).

"Od nákupu si slibujeme vedle stovek tisíc loajálních uživatelů především know-how z 27 let úspěšného fungování Annonce. Na poli classifieds inzerce ji považujeme za velmi hodnotnou značku," uvedl člen představenstva VLM Vít Nantl.

Annonce vydává čtyřikrát týdně inzertní noviny a je silná v segmentech práce, auto-moto a reality. Úspěšná je ale i v inzerování domácích mazlíčků a seznamky. Většinu svých příjmů generuje z online aktivit. Ředitelkou společnosti zůstane i nadále Lenka Černá.

"Jsem velmi ráda, že Annonce dostává tak silného partnera. Věřím, že společné synergie a sdílení know-how povedou k úspěšným projektům a Vltava Labe Media se stane jedním z nejsilnějších hráčů v oboru classifieds," dodává Černá.

Vltava Labe Media je druhé největší české vydavatelství s tržním podílem 16 procent. Je součástí investiční skupiny Penta Investments, do které patří i největší slovenské vydavatelství News & Media Holding. VLM vydává noviny Deník a lifestylové tituly Glanc, Story, Gurmet, Kondice, National Geographic, dvouměsíčník Kreativ (Praktická žena), tradiční tituly Týdeník Květy, Vlasta, Překvapení, měsíčník Dům a zahrada a několik televizních časopisů. Součástí portfolia jsou onlinové tituly www.denik.cz, www.dotyk.cz, www.kafe.cz, www.tipcars.com, www.cars.cz a www.automix.cz.

Sledujte dianie v českých médiách aj na facebooku.