Print this page

Mall Group Tkáča a Křetinského spustí v Česku internetovú televíziu Reprofoty youtube TVE

Skupina Mall Group spustí v Česku na konci roku vlastní internetovou televizi.

 

Povedou ji bývalý šéfproducent Stream.cz Lukáš Záhoř a producent Milan Kuchynka, kteří stojí mj. za seriálem Kancelář Blaník či sitcomem Autobazar Monte Karlo. Spolu s nimi do stanice přechází řada dalších tvůrců ze Stream.cz. Skupinu e-shopů Mall Group vlastní skupina PPF, podnikatelé Daniel Křetínský s Patrik Tkáč a investiční skupina Rockaway Capital.

O názvu nové televize zatím rozhodnuto nebylo. "Chceme, aby s námi lidé mohli trávit více času, který nebude jen o nakupování, ale i o zábavě. Navíc mám radost z toho, že do toho jde s námi zrovna Lukáš Záhoř a jeho tým. Líbí se mi na nich, že si dokážou jít vlastní cestu," uvedl šéf Mall Group Jakub Havrlant.

Kromě vlastní seriálové produkce počítá programové schéma televize také s původními populárně-naučnými a zábavnými pořady, které budou dílem vznikající redakce videoobsahu. První novinky plánuje TV uvést už koncem roku, kdy má být stanice spuštěna.

"Začátky budou nepochybně náročné, nevyhneme se přehodnocení některých ověřených postupů, ani omylům. Věřím, že dokážeme oslovit novou cílovou skupinu a zformovat z ní diváckou základnu, kterou bude propojení světa zábavy a nakupování bavit," dodal šéfproducent Lukáš Záhoř.

Podle Kuchynky plánuje televize spolupráci s renomovanými autory i mladými talenty. "Při hledání silných a atraktivních témat se však zaměříme i na evropskou tvorbu nebo vývoj vlastního seriálu, který by rezonoval v dalších zemích, v nichž Mall Group působí. V první fázi se ale logicky budeme věnovat tomu, abychom dokázali zaujmout české internetové publikum. To je pro nás nyní prioritou," řekl Kuchynka.

Oba producenti před koncem loňského roku odešli ze Stream.cz. Na konto společné filmografie si připsali mimo jiné pět sérií politické satiry Kancelář Blaník, dvě řady populárního sitcomu Autobazar Monte Karlo, autentickou generační výpověď Semestr nebo první český on-line thriller Pěstírna.

Mall Group působí v sedmi zemích a loni překročila obrat 17 miliard Kč. Skupina PPF má 40procentní podíl v Mall Group, dalších 40 procent vlastní Daniel Křetínský s Patrikem Tkáčem. Zbylých 20 procent má investiční skupina Rockaway Capital podnikatele Jakuba Havrlanta. Do skupiny kromě Mall.cz patří například specializované obchody CZC.cz, Vivantis, Proděti, BigBrands, Bux, Sporty a Rozbaleno.