Print this page

TV Nova prinesie nový kriminálny seriál, pokračuje aj v pôvodných

TV Nova připravuje pro podzimní období nový kriminální seriál, ve kterém k vyřešení zločinů pomůže kriminální psychologie Dáma a král.

 

Novinkami bude pořad O 10 let mladší, ve kterém budou moci diváci sledovat fyzické proměny dvojic, a magazín Život ve hvězdách. Umožní divákům, aby se stali sami hvězdami pořadu a nahlédli do zákulisí showbusinessu.

Program dále zaplní pokračování oblíbených seriálů a vrátí se například show Tvoje tvář má známý hlas. Podzimní vysílání dnes zástupci skupiny TV Nova představili na tiskové konferenci.

"Pozici lídra českého televizního trhu jsme v jarní sezoně 2018 v prime time potvrdili ve všech základních cílových skupinách. V obchodní cílové skupině 15 - 54 (let) jsme podíl na sledovanosti v prime time dosáhli 37,7 procenta," řekla ředitelka sekce programu TV Nova Alex Ruzek. Hlavní stanice TV Nova měla v jarní sezoně 2018 v cílové skupině 15-54 v prime time share 26,8 procenta, což je o 1,8 procentního bodu více, než dosahuje celá skupina Prima a jejích šest stanic, doplnila.

Jediným vlastníkem TV Nova je mediální společnost Central European Media Enterprises (CME). Největší tuzemská komerční televize vysílá kanály Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International. Z výroční zprávy a zápisu z valné hromady firmy vyplývá, že TV Nova loni zvýšila čistý zisk o polovinu na 451 milionů korun. Tržby stouply o čtyři procenta na 4,836 miliardy korun.

Na tržbách se nejvíce podílel prodej televizní reklamy. Příjem z prodeje reklamního času se zvýšil o čtyři procenta na 3,89 miliardy korun. Naopak tržby z prodeje ostatních obchodních sdělení o dvě procenta klesly na 487,7 milionu korun. Kanály Novy byly loni v souhrnu nejsledovanější ve všech diváckých skupinách. Nejvíce diváků přitáhly Televizní noviny a seriály Ordinace v růžové zahradě a Ulice.

Kromě nich budou v podzimním období pokračovat seriály Specialisté a Dáma a Král, do druhého z nich nastoupí herci Michal Dalecký, Eva Holubová, Roman Zach nebo Robert Nebřenský. Pokračovat budou pořady Malé lásky a Mise nový domov a připravují se pokračování pořadů MasterChef Česko, Utajený šéf nebo Policie Modrava.

Sobotní večer bude na podzim 2018 opět patřit show Tvoje tvář má známý hlas, která se v nové sérii vrací s obsazením Jitka Schneiderová, Jan Révai, Michaela Badinková, Robert Jašków, Eva Burešová, Patrik Děrgel, Vojtěch Drahokoupil a vítězka SuperStar Tereza Mašková. Chybět nebude ani porota s předsedou Jakubem Kohákem, vedle něj usedne Janek Ledecký a Aleš Háma, čtveřici každý týden doplní speciální host.