Print this page

V Prahe a Brne začne vychádzať bezplatný týždenník Náš region Foto: A11

V Praze a v Brně začnou od příštího týdne vycházet lokální mutace bezplatného týdeníku Náš region. Předpokládá se náklad kolem 150.000 kusů. Oznámilo to dnes vydavatelství A 11.

 

Podle ředitele vydavatelství Aleše Zavorala jde o dlouho plánovaný vstup do segmentu bezplatných týdeníků a významné posílení zásahu celého vydavatelství. "Naše vydavatelství jako jediné na českém trhu přichází s novými a takto výraznými projekty. A věřím, že oba týdeníky budou díky nadstandardní distribuci a průměrnému nákladu 150.000 kusů na vydání brzy patřit mezi nejvýznamnější na trhu," uvedl.

Náš region Praha bude v pondělí k dostání kromě stávající sítě stojanů Space 11 i v pražském metru. Ve spolupráci se společnostmi PNS a Space 11 budou noviny distribuované každé pondělní ráno ve všech stanicích metra prostřednictvím kamelotů.

Náš region Brno bude distribuován každé pondělí do stávající sítě stojanů, nově také do 50 stojanů na veřejném osvětlení v centru města a ve většině obchodních center a na úřadech městských částí.

"Naším cílem je v každém vydání otevírat zásadní témata, která hýbou Prahou i Brnem. Ale chceme i bavit a přinášet rozhovory se zajímavými osobnostmi, reportáže a zprávy z dopravy nebo kultury," doplnil vedoucí obsahu vydavatelství A 11 Vladimír Barák. Spuštění obou titulů začne navzdory nouzovému stavu, který už na jaře přibrzdil ambice A 11 pokrýt do konce roku novinami Náš REGION celou ČR.

Kromě nových týdeníků pro Prahu a Brno zahájila společnost A 11 v těchto dnech i vydávání novin Náš region Vysočina a časopis Vaše 2, který zajišťuje informační servis pro druhou městskou část Prahy. V posledních dvou měsících pak představila Náš region Dačicko a akvizici Podbrdských novin, které nyní vycházejí jako Náš region Berounsko / Podbrdské noviny.

V pražském metru se distribuuje rovněž bezplatný deník Metro, který má průměrný náklad kolem 220.000 výtisků. Bezplatný týdeník 5plus2 má celorepublikový náklad 420.000 výtisků. Další částečně bezplatně distribuovaný titul, ekonomický deník E15 má náklad 19.000 výtisků.

Vydavatelství v současnosti vydává tři desítky regionálních bezplatných titulů Náš region, měsíčníky několika pražských městských částí, téměř desítku odborných titulů, například časopis Ze zdravotnictví nebo Matka a dítě, prémiový titul Premium guide nebo lifestylové Sorry. Vedle toho provozuje weby Ze zdravotnictví, Já chci na pláž, Náš region a Profi makléř&reality.