Print this page

Nova prinesie 5 nových seriálov, Súboj na tanieri aj ďalšiu Ulicu (FOTO) Polícia Modrava

Televízia Nova už predstavila programovú ponuku jesennej sezóny. Novými dielami záverečným radom vyvrcholí seriál Polícia Modrava, druhým radom pokračuje hit minulej jesene, seriál Pan profesor, nové prípady bude riešiť krimi seriál Špecialisti.

TV Nova ponúkne aj ďalšiu sériu kulinárskej reality show MasterChef Česko a vrátia sa aj kuchári na cestách v Súboji na tanieri. Najdlhšie uvádzaný seriál v českej televíznej histórii Ulice vstupuje do svojej osemnástej sezóny. Na obrazovky budú tiež uvedené dve seriálové novinky z tvorivej dielne oceňovaných režisérov Bisera A. Arichteva, Tomáša Pavlíčka a Marka Najbrta - O mňa sa neboj s Veronikou Arichtevou alebo komediálnou krimi s Tatianou Dykovou Prípady mimoriadnej Marty. Vo vývoji a výrobe na ďalšie mesiace sú desiatky nových projektov, bude sa teda na čo tešiť aj v budúcom roku!

„V podstate až do konca roka budeme denne uvádzať premiéry nových dielov obľúbených seriálov, reality show alebo zábavných formátov,“ hovorí riaditeľka programu TV Nova Silvia Majeská a dodáva: „Popri pokračovaní programových stálic, ktoré opanovávali sledovanosť v uplynulých sezónach, ponúkneme tento rok aj dva úplne nové hrané seriály so zameraním na celú rodinu." Vo fáze vývoja a výroby pre rok 2023 a ďalšie sezóny je viacero pôvodných projektov hranej tvorby, vrátane dobového seriálu TV Nova s ​​pracovným názvom Obchodný dom, návratu Kriminálky Anjel alebo rodinného seriálu Jedna rodina z pera Lucie Konečnej, ktorá stála za Ordináciou v ružovej záhrade 2. V súčasnej dobe sa napríklad tiež natáča druhý rad krimi seriálu Odznak Vysočina .

Polícia Modrava sa definitívne lúči. „Seriál sa uzavrie štyridsiatym dielom, ktorý je podľa mňa pomerne dojemný, viac ale prezrádzať nebudem. Avšak štyridsať dielov je dosť a nechcem, aby sa seriál vyčerpal a úroveň išla dole,“ hovorí režisér seriálu Jaroslav Soukup.

Vojtech Dyk sa vracia za katedru v novom rade rodinného seriálu Pan profesor. Nekonvenčný učiteľ Marek sa v desiatich premiérových dielach vzdáva statusu slobodného mládenca a učí sa byť vo vzťahu s Karolínou (Beata Kaňoková). „So školou má osobnú skúsenosť každý. Práve preto oslovuje Pán profesor generáciu rodičov i žiakov. Hlavný hrdina do istej miery zastupuje obe generácie – navonok je dospelým učiteľom, ale chová sa skôr ako teenager,“ zhŕňa kreatívny producent seriálu Michael Bütow.
 Profesor Špecialisti sa na obrazovkách prvýkrát objavili v roku 2017. Tento rok na jeseň sa diváci dočkajú ôsmej série.

Špecialisti

Do jesenného vysielania TV Nova sú pripravené aj dva úplne nové seriály. Pod prvou z noviniek, romanticko – komediálnym seriálom O mňa sa neboj, je podpísaný jeden z najvyhľadávanejších režisérov súčasnosti Biser A. Arichtev . Dej bude v ôsmich dieloch sledovať životné a vzťahové kotrmelce rozvádzajúcej sa matky dvoch detí v podaní Veroniky Arichtevy. Dej osemdielneho komediálneho krimi seriálu Prípady mimoriadnej Marty potom zhŕňa predstaviteľka titulnej úlohy Tatiana Dyková : „Myslím si, že je to skvele namiešaná komédia a kriminálka, v ktorej sa aktéri musia vysporiadať s dvakrát rozvedenou matkou troch detí.“„Je to seriál, ktorý v sebe kombinuje napätie, detektívku a humor. Naša hlavná postava je zároveň švihnutá, zábavná a inteligentná a spôsob, ktorým prichádza na riešenie prípadov, je geniálny,“ hovorí jeden z dvoch režisérov Prípadov mimoriadnej Marty Marek Najbrt.

Diváci sa dočkajú aj nových dielov vedomostnej súťaže Na love, ktorú TV Nova prvýkrát uviedla vlani na jeseň a ktorá sa ihneď stala neoddeliteľnou súčasťou podvečerného programu pre takmer tretinu divákov pri televíznych obrazovkách. Tí sa tento rok zoznámia s novým lovcom a na sobotné večery sú pre nich pripravené aj Hviezdne špeciály. V nich sa objaví napríklad Vojta Kotek, Táňa Dyková, Janek Ledecký, alebo moderátor kultových súťaží Riskuj! a Videostop Ján Rosák.