Print this page

Seznam.cz spustil službu pre publikovanie autorských článkov

Česká internetová firma Seznam.cz spustila novú službu na publikovanie autorských článkov a komentárov pod názvom Seznam Médium. Kvalitné príspevky dostanú šancu objaviť sa na domovskej stránke Seznamu v sekcii Newsfeed a ich autori môžu následne získať podiel z príjmu reklamy, ktorá sa zobrazí pri ich článkoch. Firma to uviedla v tlačovej správe.

Služba je podľa člena predstavenstva Matěja Hrušeka určená ako odborníkom a už publikujúcim autorom, tak širokej verejnosti, a umožňuje vytvorenie vlastného redakčného priestoru.

Všetky texty, ktoré používatelia nahrajú do Seznam Médium, sa okamžite objavia na ich autorských profiloch, ktoré budú verejne dostupné. Príspevky budú následne prechádzať editormi Seznamu a tie najlepšie zaradia do algoritmicky odporúčaného newsfeedu na domovskú stránku. Editori nebudú zasahovať do obsahu jednotlivých textov, ale budú s autormi komunikovať v prípade výskytu hrubých gramatických chýb či porušenia dodržiavania podmienok služby.

Na platforme Seznam Médium bude možné publikovať aj také texty, ktoré ich autor zverejní inde v on-line aj off-line priestore. Musí však ísť o príspevky autorské, nie prevzaté. Všetci zapojení autori budú mať od Seznamu k dispozícii sadu fotografií, ktorú budú môcť využívať na vizuálne oživenie svojich príspevkov.

"V prípade, že články jedného autora získajú dohromady cez 100.000 zobrazení, môže sa takýto autor zapojiť do partnerského programu Seznamu a svoj obsah speňažiť. Rozdelíme sa s ním o príjmy z reklamy zobrazenej pri jeho článkoch," uviedol riaditeľ Divízie Obsahových služieb a sociálneho ekosystému Jiří Vítek.

Seznam Médium pobeží na technologickej platforme ČNS-X, ktorú využívajú všetky obsahové služby spoločnosti Seznam.cz. Počet článkov na jedného autora nie je nijako obmedzený a všetky môžu byť zaradené do konkrétnych obsahových a tematických kategórií, ktoré budú postupne pribúdať spolu s obsahom.

Seznam.cz prevádzkuje rovnomenný vyhľadávač, spravodajský server Seznam Správy, Televíziu Seznam, službu Mapy.cz alebo Sbazar a Sreality. Vlani zvýšil zisk pred zdanením o 22 percent na 1,96 miliardy korún.