Print this page

Česká televízia začína s House of Cards, má aj Homeland Foto: Netflix

Kongresman Frank Underwood a jeho intrigy v Bielom dome. Onedlho na ČT.

 

 

Česká televízia na veľtrhu v Cannes získala práva na tri natočené a štvrtú pripravovanú sériu seriálu z prostredia vrcholovej americkej politiky House of Cards z dielne Netflixu.

 Seriál House of Cards v českom preklade ako Dům z karet začína vysielať Česká televízia 13. januára o 22:20 na ČT2. Seriál bude vysielať každú stredu.

 Seriál je adaptáciou románu Michaela Dobbsa, bývalého anglického konzervatívneho politika a autora bestsellerov.

Prvá séria mala premiéru v Spojených štátoch na streamovacej službe Netflix v roku 2013, druhá v roku 2014, a vo februári tohto minulého roku bola tretia séria. Dom z kariet je príbehom politika Franka Underwood (Kevin Spacey), ktorý sa cez rôzne vzlety a pády svojej politickej i súkromnej ​​kariéry postupne derie na najvyšší post americkej politiky.

Seriál zo zákulisia najvyšších poschodí americkej politiky je jedným z najvýraznejších televíznych počinov posledných rokov. Na konte má množstvo ocenení okrem iného dva Zlaté glóbusy pre hlavných predstaviteľov ambiciózneho manželského páru Kevina Spaceyho a Robin Wrightovú.

 

Česká televízia tiež získala práva na projekty severskej a britskej produkcie, napríklad dánsku politickú drámu Vláda či tretiu sériu kriminálky Most. Z Cannes ČT priváža i novú sériu historického cyklu V kruhu koruny či pokračovanie osudov zakladateľa luxusného obchodného domu Pan Selfridge.

"Pre milovníkov filmov sme nakúpili viac ako sto tridsať titulov. Od klasických, akými sú Absolvent, Vlasy alebo Modrý zamat, až po umelecké tituly ako sú snímky Kaos, Nostalgia alebo filmy Jeana Luca Godarda," povedal riaditeľ programu Milan Fridrich.

Diváci ČT art tiež uvidia dokument pripomínajúci sté výročie narodenia Edith Piaf, šesťdielnu sériu Život Leonarda Da Vinciho a dvojdielny záznam z koncertu Stinga v Berlíne.

 ČT prinesie aj taliansko-nemeckú mafiánsku ságu Gomora, ktorá odkrýva hierarchiu vodcovského klanu neapolskej Camorra.

Z Veľkej Británie je štvordielna minisérie Fleming, ktorá sleduje autora kníh o Jamesovi Bondovi v období, keď sám slúžil u tajnej služby.

ČT v krátkom čase prinesie aj seriál Homeland.