Print this page

Pri znovuspustení bulvárneho Bleskově.cz. je aj Slovák Reprofoto

Vydavateľstvo Scandalist zo skupiny Scandal Media Group tento mesiac spustilo bulvárny denník Bleskově.cz.

 


Staronový titul chce byť konkurenciou k českým bulvárnym titulom ako je Blesk, AHA! a nedávno spusteným titulom Andreja Babiša, Expres.
Na projekte Bleskově.cz, spolupracuje aj Štefan Šperka, bývalý šéf oddelenia šoubiznisu v Novom Čase.

 

Bulvárny web Bleskově.cz vznikol v 2004, prevádzkovala ho spoločnosť Centrum Holdings, dnes sú-časť vydavateľstvá Economia. Doménu Bleskově.cz v roku 2015 kúpila skupina Scandal Media Group, vlastník vydavateľstva Scandalist a následne urobila relaunch projektu.

„Projekt Bleskově.cz s jedenásťročnou tradíciou zapadá do nášho portfólia on-line vydavateľských aktivít," hovorí spolumajiteľ skupiny Vítek Koldinský. „Veľký potenciál vidíme v budúcej tzv. Brand Extention značky Bleskově.cz," povedal spolumajiteľ Karel Vágner.

Redakčný tím tvorí štvorica interných ľudí - Marek Kuřina, Jitka Slavíková, René Kekely a Štefan Šperka. Šperka má zároveň na starosti obsahovú časť Bleskově.cz, redakcia má aj niekoľko externistov. „Spolu s Karlom Vágnerom a Vítkom Koldinským sme v marci minulého roka založili bulvárny portál so zameraním na šoubiznis VIPstory aj na Slovensku. Rozšírili sme spoluprácu aj v Českej republike. Bleskově.cz vnímam ako veľkú výzvu," povedal Šperka.

Štefan Šperka v minulosti pôsobil ako redaktor a šéf oddelenia šoubiznisu v denníku Nový Čas vydavateľstva Ringier Axel Springer. Na rovnakej pozícií pôsobil neskôr aj vo vydavateľstve 7 Plus (teraz News and Media Holding). Tam šéfoval aj víkendovej prílohe denníka Plus JEDEN DEŇ.