Print this page

 Penta získala ďalšie vydavateľstvo Foto: Omédiách.com

Finančná skupina rozširuje svoje mediálne aktivity aj v ČR.

 

 

Vydavateľská skupina Vltava-Labe-Press, ktorá je od minulého roku súčasťou mediálneho koncernu spoločnosti Penta, kúpila k 31. decembru 2015 menšie české vydavateľstvo Tablet Media. Tým získala do svojho portfólia tabletovej magazíny Dotyk, Dotyk Byznys, Dotyk Štýl Royal a Dotyk Štýl Bývanie.

Vydavateľstvo Tablet Media, as spolu založili v roku 2013 Michal Klíma, ktorý je dnes generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva VLP a Eva Hanáková, ktorá je šéfredaktorkou magazínu Dotyk a v minulosti bola šéfredaktorkou týždenníka Ekonom.

Odporúčame aj: Penta prevzala vydavateľstvo Vltava-Labe-Press

„Prínosom tejto akvizície bude nielen posilnenie digitálnych aktivít vydavateľstvo, ale aj obsahová spolupráce," píše vydavateľstvo v tlačovej správe.

V novembri minulého roka Skupina Penta Investments dnes prevzala 100 percent vydavateľského domu Vltava-Labe-Press od nemeckého koncernu Verlagsgruppe Passau.
Na Slovensku má Penta vlastný mediálny dom - News and Media Holding, pod ktorý zastrešila všetky tituly z bývalých vydavateľstiev Spoločnosti 7 Plus a Trend Holding aj spoločnosti Centrum. Na rozdiel od Slovenska, v ČR nakupuje Penta médiá priamo.