Print this page

Český prezident bol opäť vulgárny v živom vysielaní Foto: prezident.cz

Vulgarizmy sú bežnou súčasťou slovníka Miloša Zemana – používa ich aj v diskusných reláciách vysielaných naživo.

 


Český prezident Miloš Zeman bol túto nedeľu hosťom v relácii Prezidentský Pressklub rozhlasovej stanice Frekvence 1.

 

Zeman okrem iného vyjadril obavy na tým, že ČSSD tým, že ju podporujú takzvaní „sluníčkáři", podporujúci utečencov, stráca svoje pôvodné voliča.

Zeman tiež v živom vysielaní zopakoval výrok, ktorý na sociálnej sieti na jeho adresu napísal aktivista Tomasz Peszynski, ktorý koncom januára organizoval demonštrácie na podporu premiéra Bohuslava Sobotku. "Prezident je zasrané fašistické hovädo a až zdochne, tak sa ožeriem," zopakoval Zeman. Ak podľa neho Sobotka získava podporu ľudí s takýmito výrazmi, potom je asi niečo zle, dodal.

Premiér cez hovorcu odmietol komentovať vyjadrenia Zemana.

Odporúčame aj: Český prezident prehovoril v Českom rozhlase: K*nda sem, k*nda tam

Vulgárne výrazy sa v Zemanových rozhlasových vyjadreniach neobjavili prvýkrát. Opakovane ich použil v hovoroch z Lán, keď hovoril o ruskej kapele Pussy Riot a o služobnom zákone. Za svoje výroky sa neospravedlnil a Český rozhlas prestal reláciu vysielať, pretože prezident odmietol rozhovor prednatáčať. Dnešné použitie vulgarizmov prezidentov hovorca na Twitteri zdôvodnil tým, že Zeman iba "citoval výrok zástancu pána premiéra" a skutočne nemôže za to, ako sa priaznivci pána premiéra vyjadrujú.

Sledujte nás na facebookovej stránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: