Print this page

Mení sa vedenie Vltava-Labe-Press Foto: VLP

Vydavateľská skupina Vltava-Labe-Press po tom, ako ju získala finančná skupina Penta, robí ďalšie zmeny vo vedení.

 

 

Obchodným riaditeľom sa od 1. apríla stane Petr Marek. Od 1. marca nastupuje na pozíciu riaditeľky pre finančné a strategické riadenie Dominika Kalinová a na pozíciu riaditeľa distribúcie Josef Moravec. Eva Hanáková, šéfredaktorka Dotyku, sa stala zástupkyňou generálneho riaditeľa pre obsahové stratégie.

"Mojím cieľom je, aby vo vydavateľstve Vltava-Labe-Press pracovali profesionáli z mediálnej branže a tými Eva Hanáková, Petr Marek a Josef Moravec bezpochyby sú. Ich úlohou je zvýšiť obsahovou úroveň, inzertné výnosy aj čítanosť Deníku. Dominika Kalinová je už od novembra členkou predstavenstva VLP a bude zodpovedať za akvizičné a rozvojové projekty,"povedal Michal Klíma, generálny riaditeľ VLP.

Odporúčame aj:Vydavateľstvo Penty v ČR riadi Slovák

Eva Hanáková spolu s Michalom Klímom založila vydavateľstvo Tablet Media, ktoré začalo vydávať v máji 2013 týždenník Dotyk, tabletový týždenník. Väčšinu svojho profesionálneho života pracovala vo vedení publikácií vydavateľstva Economia.

Dominika Kalinová pôsobila v Pente na pozícii investičného manažéra, kde mala na starosti akvizície a riadenie projektov AB Facility a AERO Vodochody. V minulosti pracovala v spoločnostiach Siemens a Casspeat. Je členkou predstavenstva VLP.

Petr Marek bol dlhoročný člen vedenia vo vydavateľstve Mafra zodpovedný za obchod. Od roku 2007 bol ako člen predstavenstva zodpovedný za riadenie a rozvoj spoločnosti Mafra a jej dcérskych spoločností. Naposledy pracoval ako výkonný riaditeľ vo vydavateľstve Strategic Consulting.

Josef Moravec prichádza z vydavateľstva Economia, kde pracoval od roku 2014 ako riaditeľ distribúcie, výroby a obchodu. V rokoch 2009 až 2014 pôsobil ako riaditeľ distribúcie vo vydavateľstve Mafra.

Skupina Penta Investments prevzala minulý rok 100 percent vydavateľského domu Vltava-Labe-Press od nemeckého koncernu Verlagsgruppe Passau.

Sledujte nás na facebookovej stránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: