Vráti sa Moriarty v štvrtej rade Sherlocka? ČT nakúpila nové seriály

Vráti sa Moriarty v štvrtej rade Sherlocka? ČT nakúpila nové seriály Foto: BBC

Tri nové seriály z produkcie BBC, vrátane práv na vysielanie štvrtej série Sherlocka, ktorá sa začala natáčať minulý pondelok, získala pre svoje divákov Česká televízia na veľtrhu audiovizuálnej tvorby vo francúzskom Cannes.

 

 

Vo vysielaní Českej televízie sa tak objaví napríklad austrálsko-britská mysteriózny séria, odkazujúca svojim štýlom ku kultovým Tieňom nad jazerom, Kettering Incident. Jej pilierom sa stáva pátranie po spojitosti medzi dvoma dievčatami, ktoré záhadne zmizli za rovnakých okolností, ale s pätnásťročným rozostupom, v Tasmánii. V druhom z novo nakúpených seriálov Happy Valley, ktorý vznikol pod vedením uznávaného seriálového režiséra Eurosa Lyna (Doctor Who, Sherlock i.), sa diváci vydajú na západný Yorkshire, kde Sarah Lancashire rieši prípad únosu, ktorý sa vymkne kontrole a je príčinou série násilných činov v malom vidieckom meste.

Česká televízia už zakúpila takisto práva na vysielanie nového pokračovanie Sherlocka, ktoré sa začalo natáčať teraz v apríli.

"Televízne produkcia sa celosvetovo dostáva na stále vyššiu úroveň, preto sme mohli tento rok vyberať nové akvizičné relácie z veľmi kvalitnej ponuky. Z Cannes tak vezieme dva nové seriály, novú sériu Sherlocka, sériu historických a prírodopisných dokumentov, koncerty a samozrejme filmy. A pretože je tento rok rokom významných športových udalostí, podarilo sa nám získať Tour de France, reláciu prinášajúcu pohľad do zákulisia ME vo futbale, dokumenty k histórii olympijských hier či unikátny portrét tenistky Martiny Navrátilovej," povedal riaditeľ programu Českej televízie Milan Fridrich.

Priaznivcov kultúry poteší záznam londýnskych koncertov speváčky Adele a speváka Robbieho Williamsa, portrét Agnetha zo skupiny ABBA, skrývajúci sa po ukončení kariéry ako pred médiami, tak aj pred verejným životom, alebo nový dokument o legendárnej skupine Queen.

Sledujte nás na podstránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: