Print this page

Media Bohemia získala polovičný podiel v RadiuZET

Mediální skupina Media Bohemia, která v Česku provozuje více než 30 rozhlasových stanic, získá poloviční podíl v RadiuZET.

 

 

Stanici zaměřenou na zpravodajství dosud zcela vlastnila skupina Lagardere. Transakci začal posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to zjistila z jeho webu.

"Media Bohemia bude mít v RadiuZET poloviční podíl. Souhlas s touto změnou už vyjádřil i oborový regulátor, tedy Rada pro rozhlasové a televizní vysílání," řekl dnes ČTK mediální zástupce Media Bohemia Filip Hubáček.

RadioZET vzniklo loni. Zpravodajsko-informační stanice ZET vychází ze stejnojmenného multimediálního projektu, který společnost z mediální skupiny Lagardere Active provozovala na portálu ZET.cz.

Mediální skupina Lagardere Active ČR patří do nadnárodní sítě Lagardère Group. Provozuje pět českých rozhlasových stanic, jednu slovenskou a mediální zastupitelství Regie Radio Music (RRM). Spolu s Media Bohemia od předloňska RRM spoluvlastní obchodní síť Radiohouse, jejíž rádia si týdně naladí 72 procent posluchačů v ČR.

Media Bohemia podle svého webu provozuje stanice sdružené ve skupinách Fajn rádio, Hitrádio, Rádio Blaník a Rock Radio. Zahrnuje také zastupitelství Media Marketing Services a ImpressionMedia, její součástí je zážitková firma Allegria - Firma na zážitky či dabingové a nahrávací studio Audiotech. Vznikla v roce 2004 jako první internetové mediální zastupitelství v ČR.

 

Sledujte nás na podstránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: